Večeras Porin Classic, u nedjelju Porin 2011 – pet nominacija Karlovčanima

Večeras Porin Classic, u nedjelju Porin 2011 – pet nominacija
Karlovčanima

Večeras se, uz izravan televizijski prijenos na HTV2, održava prva večer ovogodišnjeg Porina, takozvani Porin Classic, na kojem će nagrade dobiti najuspješniji u kategorijama jazz i klasične glazbe. Središnja večer Porina 2011. je u nedjelju, a ove godine i Karlovčani imaju za koga navijati, jer predstavnici našeg grada nominirani su u pet (plus dvije) kategorije.

Već večeras trostruku šansu za osvajanje najveće hrvatske glazbene nagrade ima Viktor Vidović. Njegov album “Villa-Lobos: Djela za solo gitaru” nominiran je za najbolji album klasične glazbe te za najbolje producirani album (dvojac Viktor Vidović i Krešimir Pustički). Vrsni karlovački klasični gitarist nominiran je i u kategoriji najbolje izvedbe, za “Choros No.1, Tipico Brasileiro A.161”.

Dvije nominacije dobila je i sve popularnija samoborsko-karlovačka vokalna skupina Singrlice. Album simpatičnih i raspjevanih Samoborki i Karlovčanki “Made in tradicija” nominiran je za najbolji etno album godine, a u kategoriji folklornih pjesama nominirana je njihova izvedba pjesme “Dej mi Bože oči sokolove”.

Spomenuli smo da uz pet ovih nominacija, predstavnici našeg grada imaju i još dvije, recimo to tako, u kojima su u sporednim ulogama. Naime, u kategoriji najbolje snimke albuma klasične glazbe nominiran je Krešimir Pustički, za album Viktora Vidovića.

A, u kategoriji najboljeg dječjeg albuma godine, među nominiranima je album “Djeca nose svjetove na dlanu”, sa 17. Hrvatskog dječjeg festivala, na kojem su i pjesme karlovačkih Cicibana (“Stare priče”) i Klinaca Ogulinaca (“Djevojčica s lutkom”).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest