Od danas na Starom gradu zanimljiva i kreativna izložba “Vile i vilenjaci”

Od danas na Starom gradu zanimljiva i kreativna izložba “Vile i
vilenjaci”

Na Starom gradu Dubovac večeras se otvara jedinstvena i kreativna izložba pod nazivom “Vile i vilenjaci”. Humanitarna izložba u organizaciji fotografkinje Ive Lulić i Udruge Arthus otvara se u 19 i 30 sati, a to je tek početak humanitarne akcije za štićenike Doma za djecu Vladimir Nazor.

Pod motom “biti prijatelj djeci”, Udruga Arthus krenula je s ovom akcijom kako bi osigurali pomoć djeci kada im to bude potrebno, sudjelovali u proslavama njihovih rođendana i sličnim aktivnostima, no krajnji cilj je prikupljanje novčanih sredstava za štićenika Doma Vladimir Nazor u obliku ušteđevine koja će djeci po izlasku iz Doma osigurati jednostavniji početak samostalnog života. Novac će se prikupljati prodajom kreativnih tvorevina nastalih iz fotografija koje će sutra biti izložene na Dubovcu.
Prva faza ovog projekta uključuje niz fotografija objedinjenih pod nazivom “Vile i vilenjaci”, a u ulogama tih malih mitoloških stvorenja našli su se upravo štićenici Doma. Fotografije su snimane diljem Karlovačke županije pa tako osim vila i vilenjaka prikazuju i prirodne ljepote županije.
Za glavni motiv odabrane su vile i vilenjaci upravo zbog onoga što oni predstavljaju. Ta čudesna mala bića simbol su sreće, prirodnih ljepota i čarobnih moći, a upravo su djeca ta koja donose radost te imaju moć da mijenjaju svijet u kojem žive.
KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest