Karlovčanka Tea Đukić nakon “Masterchefa” radi na kuharici s istočnjačkim receptima

Karlovčanka Tea Đukić nakon “Masterchefa” radi na kuharici s
istočnjačkim receptima

Nakon fenomenalnog break dance dvojca Kikija i Kikota, koji su svojim plesnim vratolomijama oduševljavali gledatelje u Supertalentu, Karlovac je ponovno imao svog predstavnika, točnije predstavnicu, u jednom reality showu Nove TV.

Ovog puta se, radi o 25-godišnjoj Karlovčanki Tei Đukić koja je pred gledatelje došla u sve popularnijem kulinarskom showu “Masterchef”. Tea je show ipak morala napustiti pretprošlog petka te po povratku u svoj rodni grad ekskluzivno za KAportal ispričala kako je uopće došla u ovo kulinarsko natjecanje.

– Ljubav prema kuhanju razvila sam sasvim slučajno, više iz neke nužnosti, kad samo po zadatku mame morala sebi i sestri skuhati ručak prije škole, kazala je simpatična Tea. Obveza u školskim danima na fakultetu je prerasla u strast. Studirala je u Švicarskoj, u internacionalnoj školi hotelskog managmenta. Nova sredina i poznanstva koje je stekla tijekom studija, u njoj su pobudile želju za otkrivanjem kulinarskih vještina nekih novih područja i kultura.

– Posebno me zaintrigirala kineska kuhinja i u želji da o njoj što više naučim, preselila sam u Kinu gdje sam radila za hotel Hyatt Regency. Osim u Kini, živjela sam i u Singapuru, te sam dosta putovala po Maleziji i Tajlandu, kaže Tea. Umjesto da upoznaje, dodaje, njihovu kulturnu baštinu, vrijeme je često provodila isprobavajući uličnu hranu.

– U “Masterchef” sam se prijavila radi stjecanja novog iskustva, zanimalo me kako funkcionira jedan takav show i kako je to biti pred kamerama. Osim što joj je “Masterchef” donio novo iskustvo ali i savjete majstora kuhinje, kaže da je sretna što joj je ovaj projekt donio vrijedna poznanstva i prijateljstva.

– Trenutno radim na kuharici kojom bih željela Hrvatima približiti istočnjačku kuhinju i kulturu. Stara uzrečica je “ono si što jedeš”, dok su kuhinja i kultura dvije iznimno povezane komponente, smatra Tea. Otkrila nam je da u svojoj kuharici planira predstaviti jela sa začinima i namirnicama koje i mi u Hrvatskoj koristimo svakodnevno, ali ne u obliku i tehnici kuhanja kao što to imaju običaj u istočnjačkim zemljama. Na audiciji za “Masterchef” upravo je predstavila taj koncept. Kuhala je indijski curry od graha i to s namirnicama koje su nam više nego poznate – grahom, rajčicom, češnjakom, lukom, cimetom, lovorom i klinčićem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest