Karlovačko-samoborskoj vokalnoj skupini Singrlice Porin za najbolji etno album godine!

Karlovačko-samoborskoj vokalnoj skupini Singrlice Porin za najbolji
etno album godine!

Ove godine karlovački glazbenici imali su popriličan broj nominacija za Porina – Viktor Vidović čak četiri, nažalost nije osvojio prvo mjesto niti u jednoj kategoriji, no svejedno je riječ o velikom uspjehu. Nominiran je i album s Hrvatskog dječjeg festivala na kojem su i pjesme karlovačkih Cicibana i Klinaca Ogulinaca, također bez konačnog slavlja.

Dvije nominacije zaradile su Singrlice, no one su najvažniju hrvatsku glazbenu nagradu i osvojile! I to u kategoriji najboljeg etno albuma u protekloj godini, za album “Made in Tradicija”, izašao u izdanju Aquarius Recordsa.

Singrlice su vokalna skupina koju čine djevojke iz Samobora i Karlovca, kojoj to nije prvi “dodir” s Porinom. Pretprošle godine imale su čast otvoriti završnu večer, kada su bile i nominirane za najbolje debitantice, a ove su, eto, među dobitnicima. Osim za najbolji etno album, Singrlice su bile nominirane i za najbolju folklornu pjesmu, i to za “Dej mi Bože oči sokolove”, no u toj kategoriji nisu došle i do drugog “kipića”.

Velike čestitke svim Singrlicama, posebno našim Karlovčankama: Danijeli Jurac, Ivani Moškun, Katarini Ratkaj, Josipi Biličić i Ivani Badovinac.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest