U Zorin domu održan zanimljiv i kvalitetan Festival malih plesnih formi

U Zorin domu održan zanimljiv i kvalitetan Festival malih plesnih
formi

Gradsko kazalište Zorin dom večeras je bilo domaćin vrlo zanimljivog i kvalitetnog plesnog skupa – Festivala malih plesnih formi, u organizaciji udruge “Ples i dijete”, hrvatske inačice međunarodnog udruženja Dance Child International.

U ugodno popunjenom Zorin domu publika je mogla vidjeti sedam plesnih točaka. Program je otvorio domaćin, Baletni studio Zorin doma, koji se predstavio s tri koreografije i tri različite starosne skupine – vidjeli smo “Već daleko”, koreografiju Adrijane Barbarić Pevek, te dvije koreografije Martine Maričić – “Ta politika” i “Čuperak”.

Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice predstavila se šarenom i lijepom koreografijom Korane Smoljanović “Jesen”, a u jednom od najboljih trenutaka večeri, Osnovna škola za balet i ritmiku Zagreb izazvala je dugotrajan aplauz za koreografiju “Kap po kap”, koju su zajednički osmislili Mirjana Brcko, Ivana Ovčarić i Aleida Viduka.

Zaslužen aplauz dobili su i gosti iz najudaljenijeg grada – Požege, koji su najbolji pokazatelj velike ljubavi prema plesu – festival nije bio natjecateljskog karaktera, nastupi su bili besplatni, no za desetak požeških plesača i koreografa nije bio problem preći 250 kilometara kako bi izveli osmominutnu plesnu točku “Unutar nje i njega”, koreografkinje Ilijane Lončar.

Naposlijetku, odličan kraj uz sjajnu koreografiju “Putovanje”, Ire Bičanić, i brojnog plesnog ansambla Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

Sve u svemu, ugodna plesna večer u Zorin domu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest