Dom za odgoj djece i mladeži na Baniji svečano i veselo proslavio svoj 54. rođendan

Dom za odgoj djece i mladeži na Baniji svečano i veselo proslavio
svoj 54. rođendan

Karlovački Dom za odgoj djece i mladeži danas je svečano proslavio 54. rođendan. Ova ustanova, koja se bavi resocijalizacijom djece i mladeži sa poremećajem u ponašanju i poremećajem osobnosti, osnovana je 1957. godine.

Štićenici Doma su djeca, maloljetnici i mlađi punoljetnici koji su u dom upućeni rješenjima centara za socijalnu skrb svojih matičnih općina zbog narušenih obiteljskih odnosa i manifestiranih poremećaja u ponašanju i osobnosti, kao i rješenjima sudova za mladež zbog počinjenih kaznenih djela.

Ove je godine kroz ustanovu prošlo šezdesetak djece. Trenutno ih je na odjelu za resocijalizaciju tridesetak, a u ponovljenom tretmanu dvadesetak. U Domu su zaposlena 32 djelatnika.

Prigodom svečanosti, koju su uz program štićenika doma uveličali i mališani iz “susjednog” vrtića Banija, ravnateljica Nataša Horvat istaknula je kako je glavni zadatak pred kojim se nalazi ova ustanova – što uspješnija socijalizacija.

– Obitelj je temelj društva i mi želimo ovoj djeci pružiti emocionalnu sigurnost. Zato, uz stručni rad, idemo na izlete i likovne kolonije, organiziramo brojne kreativne radionice, sportske igre, imamo radionicu za obradu drva. Ono što bismo željeli je proširiti tretman i izvan zidova naše ustanove, pokušati pomoći i kad djeca nisu u domu – naglasila je ravnateljica.

Sutra će u Domu za odgoj djece i mladeži također biti veselo – proslavit će Dan obitelji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest