Raskol u srpskoj zajednici – Jakšić iz “Prosvjete” izbacio bivšeg predsjednika

Raskol u srpskoj zajednici – Jakšić iz “Prosvjete” izbacio bivšeg
predsjednika

Predsjedništvo karlovačkog podoodbora SKD Prosvjete predložilo je izbacivanje iz članstva Milenka Ljepovića i Nade Radović, bivšeg predsjednika karlovačke Prosvjete i glavne tajnice karlovačkog Podoodbora ovog kulturnog društva. Razlog ovog poteza, navodi u priopćenju predsjednik Poododbora Milan Jakšić, je “višegodišnje destruktivno djelovanje Milenka Ljepovića i Nade Radović čiji je cilj ometanje normalnog funkcioniranja karlovačke Prosvjete i smjena njegovog rukovodstva nestatutarnim i nasilnim metodama”. Uz ove funkcije, oboje su bili članovi najužeg rukovodstva u Prosvjetinoj zagrabačkoj centrali – Radović članica Glavnog odbora a Ljepović član Nadzornog odbora.

– Milenko Ljepović je grubim ispadom 6. travnja ove godine prekinuo tribinu na kojoj je predsjednik SKD Prosvjete Čedomir Višnjić održao predavanje o historiji SKD Prosvjeta. Za razliku od ostalih učesnika tribine, koji su gospodinu Višnjiću postavljali pitanja u vezi sa spomenutom temom, Ljepović je napao rukovodstvo SKD Prosvjeta, tvrdi se u priopćenju kojeg je poslao predsjednik Milan Jakšić. Navodno mu se u tome pridružila i Nada Radović, dok je, tvrdi Jakšić, Ljepović čak fizički nasrnuo na jednog od člana Prosvjete.

Jakšićeve optužbe komentirala je za KAportal Nada Radović.

– Ovo su takve laži i insinuacije da jednostavno ne želim preko medija polemizirati s tim čovjekom. Umjesto da se bavi kulturom on se svađa sa samim sobom i svoje političke ambicije ispoljava na ovaj način preko nas, rekla je Radović.

Podsjetimo, Jakšić je zbog navodnog “interesnog spajanja” Srpske demokratske samostalne stranke kojima pripadaju Ljepović i Nada Radović i Srpskog nacionalnog vijeća sudjelovao u osnivanju Inicijative za promjene u srpskoj manjinskoj zajednici. Radović je uvjerena da je ovaj obračun politički motiviran a prvi je potez izbacivanje njemu nepoželjnih iz SKD Prosvjeta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest