U prepunoj dvorani “Zrinski” karlovačko srce kucalo za Jakova i bolesne mališane

U prepunoj dvorani “Zrinski” karlovačko srce kucalo za Jakova i
bolesne mališane

Jakov je bio sportaš, volio je pjesmu, ples, fotografiju. Volio je vitezove, a sada je i sam postao vitezom. Neka neizmjerna hrabrost ovog dječaka i njegov osmijeh na licu, kojeg nije skidao niti u najtežim i najbolnijim trenucima,  svima budu životna inspiracija.

Ovim je riječima započeo humanitarni koncert ”Njima na dar” u Domu OS RH Zrinski, za koji se tražila karta više. Jakov Rubido, dječak koji je prošle godine nažalost izgubio bitku s teškim oblikom leukemije, danas bi slavio 14. rođendan. Ovaj koncert održan je njemu u čast, ali i s ciljem da bi se pomoglo obiteljima čija djeca boluju od malignih bolesti.

Prepuna dvorana emotivno je popratila kratki film o Jakovu, u kojem su osim crtica iz njegovog života, prikazani i njegovi dani provedeni u bolnici, koje je proživljavao ne gubeći vedar duh. Tomislav Hauptfeld izrecitirao je pjesmu koju je Jakovljeva majka, Ivančica Rubido, posvetila svojem sinu.

Nastup dviju karlovačkih klapa, Corona i Furešti, te grupe Fortitudo Dei, popraćene su velikim ovacijama, a glavne zvijezde večeri, Tomislav Bralić i klapa Intrade, publiku su podigli na noge i dodatno uzvreli iznimno pozitivnu i emotivnu atmosferu koja je tijekom cijele večeri vladala u dvorani.

Tomislav Bralić, oduševljen reakcijom publike,uz zahvalu za ovacije, rekao je: ”I hvala što ne volite cajke!”, čime je zaslužio dodatni pljesak.

Koncert je organizirala Udruga Jak kao Jakov, čije će se aktivnosti u obliku organiziranja koncerata i različitih humanitarnih akcija nastaviti i dalje. Ispred dvorane mogle su se kupiti i majice s natpisom ”Jak kao Jakov”, te radovi školaraca i Jakovljevih prijatelja iz OŠ Švarča, koji su se i prije ovog koncerta pokazali velikim humanitarcima te za Jakova organizirali aukcije slika, turnir u pikadu i tombolu.

Karlovčani su opet pokazali da imaju veliko srce i koliko su spremni pomoći. Bravo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest