Stanari Domobranske: Obmanuti smo i tražimo ukidanje naplate parkinga

Stanari Domobranske: Obmanuti smo i tražimo ukidanje naplate
parkinga

– Ne želimo naplatu parkinga u vlastitoj ulici i nije istina kako su stanari Domobranske sami tražili uvođenje naplate. Ovo je, naime, rezolutan stav stanara u 149 stanova u kvartu koji obuhvaća dio Domobranske, Radićeve i Smičiklasove a koji su, nakon intervencije gradskog vijećnika Vlade Benka, dobili parkirne automate u vlastitom “dvorištu”.

– Stambeni kvart zatvorenog tipa koji se s prometnom frekvencijom ne može uspoređivati s centrom grada dobio je ekspresno 34 parkirna mjesta s naplatom i to na osnovi potpisa 14 građana od kojih je dvanaest bilo obmanuto, rekao je ispred Građanske inicijative Aleksandar Novaković. Anketu sa 149 potpisa poslali su u gradsku upravu, odgovor čekali šest mjeseci i na koncu dobili obrazloženje koje nazivaju “bahatim, ignorantskim  apsurdnim.

– U odgovoru stoji da oni jednostavno “mogu naplaćivati parking”. Nadamo se da razumiju i drže do razlika između legalnih i legitimnih poteza. Nakon ankete evidentno je da je naplata nelegitimna. U odgovoru ignoriraju našu anketu. Tvrde da nisu imali niti jedan prigovor pri čemu zanemaruju našu anetu, kažu u “kvartovskoj” inicijativi.

Stanare Domobranske ne zanimaju niti povlaštene mjesečne karte u svom dvorištu i žele povratak “na staro”. Zasad, dodaju, nisu razmišljali o eventualnim prijavama jer se nadaju da će se problem riješiti na razini Grada. Kako kažu, ne znači da do toga neće doći jer se radilo o obmani stanara te prilažu popis naslovljen s “popis stanara koji zahtijevaju rješavanje problema parkiranja osobnih automobila u Domobranskoj, Smičiklasovoj i dijelu Radićeve” a na kojem je naknadno rukom dopisano “koji žele da se riješi taj problem naplatom”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest