Kamp na Korani nikog ne zanima – na poziv Grada nitko se nije javio

Kamp na Korani nikog ne zanima – na poziv Grada nitko se nije javio

Iako je Grad Karlovac još krajem prošle godine objavio javni poziv za iskazivanje interesa za izgradnju i gospodarsko korištenje te lokacije u pola godine nije se javio nitko što znači da u ovom trenutku ne postoje investitori zainteresirani za prostor nesuđenog autokampa na desnoj obali Korane, piše današnji Novi list.

Poziv je oglašen u Karlovačkom tjedniku i višekratno ponovljen na gradskim internetskim stranicama no gradske službe do danas, ne samo da nisu zaprimile nikakav konkretan projekt koji bi dao odgovor na pitanje o sudbini atraktivnog zemljišta s nedovršenim građevinama, već nije bilo čak niti telefonskih upita. Novi list podsjeća da je spomenuti prostor bivša SDP-ova vlast dala u višegodišnji zakup tvrtki “Lora elektro” koja je tamo krenula s izgradnjom autokampa, odnosno centra mobilnog turizma. HDZ-ova garnitura, koja ju je naslijedila 2005. godine, projekt je ocijenila štetnim, te ga odlučila stopirati iako je imao sve valjane dozvole i bio u visokoj fazi izgrađenosti. Stvar je završila na sudu, a na kraju okončana nagodbom kojom su porezni obveznici sa 6,7 milijuna kuna obeštetili dotad izvršena ulaganja “Lore elektro”. Grad je zauzvrat na Korani dobio nedovršene zgrade i prazan prostor, s kojim danas ni sam ne zna što bi, piše riječki dnevnik.

Još 2007. godine mogućnost da tamo bude kamp izbačena je iz Generalnog urbanističkog plana, dok je lokaciji data namjena zabavnog parka dok su novim izmjenama GUP-a, koje su stupile na snagu ove godine, za ovaj prostor  definirane neke nove mogućnosti – gradnja turističkih, sportskih i rekreacijskih sadržaja. GUP tako sada omogućuje gradnju otvorenih sportskih terena, restorana, wellness centra, hotela, hostela ili bungalova višeg standarda u kojima bi se moglo smjestiti pedeset osoba.

Jedno je vrijeme u javnosti kolala mogućnost da će kompletan prostor kampa zajedno s ostatkom ŠRC-a Korana preuzeti Nogometni klub Karlovac. No od toga se očito odustalo, pa je Grad odlučio javno opipati bilo potencijalnih investitora i uopće saznati što bi napravio sa zemljištem. Zainteresirani su bili dužni dostaviti urbanističko – arhitektonsku podlogu, detaljan program uređenja prostora, predinvesticijsku studiju i inicijalnu ponudu. Poziv je službeno otvoren do 31. svibnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest