Vojni oldtimeri na Turnju – druženje ZNG, slovenske TO, Wehrmachta i saveznika

Vojni oldtimeri na Turnju – druženje ZNG, slovenske TO, Wehrmachta
i saveznika

Unatoč kiši i osjetnom padu temperature 9. po redu susret vojnih oldtimera u Karlovcu danas je započeo na prostoru Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Ukupno 25 posada vojnih vozila iz svih dijelova Hrvatske došlo je danas u Karlovac dobro se zabaviti, ali i prisjetiti onih dana kad su hrvatski vojnici ginuli za slobodu. Upravo je Turanj – prva linija obrane Karlovca za ovakva druženja najbolje mjesto. Tako su i danas vojnički grah i pivo zajedno popili vojnici Wehrmachta, savezničke snage u Drugom sv. ratu, te pripadnici ZNG-a  i njihovi kolege iz slovenske Teritorijalne obrambe. Radi se, naravno, samo o živopisnim uniformama iz  nekih prošlih vremena koje su maštovito obukli članovi posada vojnih oldtimera.

Kako je rekao organizator i voditelj Muzeja Domovinskog rata brigadir u miru Dubravko Halovanić, smotra ide dalje dok kiša i ovakvo vrijeme neće narušiti zacrtani program.

-Danas je dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i ova naša smotra se održava njima u čast, kazao je Halovanić. Skup je pozdravio i dekan vlč. Ferdinand Vražiž koji je kazao da se obljetnice moraju slaviti kako bi se čuvao spomen na sve one koji su dali život za domovinu koja je lijepa bez obzira pada li kiša ili sunce sije.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na spomen – obilježju poginulim hrvatskim braniteljima, postrojavanje, doduše, malobrojnih sudionika obavila je dogradonačelnica Marina Kolaković koja je za ovu priliku također odjenula maskirnu, vojnu košulju. Kolona vojnih vozila krenula je prema Karlovcu gdje se zadržala na početku Radićeve ulice kod “Papa’s Bara” te nastavlja obilazak karlovačke okolice prema Rečici i Orlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest