Suđenje za krvnu osvetu: 15-godišnji dječak u svom iskazu preuzeo krivnju

Suđenje za krvnu osvetu: 15-godišnji dječak u svom iskazu preuzeo
krivnju

Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je okončan dokazni postupak u suđenju protiv pripadnika romske zajednice Jurja Hudorovića, Nenada Hudorović te 15 godišnjeg dječaka zbog prošlogodišnjeg krvavog obracuna u kojem su, kako ih tereti ŽDO, iz osvete ubili Matu Velića, teško mu ranili suprugu i kćerku, te u opasnost doveli sina i unuke.

Okrivljenici su obrane “posložili” na način da je svu krivnju preuzeo maloljetnik. Drugookrivljni je rekao da uopće nije bio u Audiju iz kojega je pucano prema Tamiću u kojemu su bili Velići, a to su rekla i dvojica njegovih suokrivljenika. Prvookrivljeni Juraj priznaje da je vozio automobil te da je ispucao samo dva metka u zrak, i to nakon što je iz Tamića pucano na njih.

– Uzeo sam pištolj koji je tata odložio među noge na svoje sjedalo, nisam se mogao kontrolirati jer sam se sjetio kako mi bratići leže mrtvi i bojao sam se za sebe i tatu. Ispucao sam desetak metaka prema Tamiću, ispričao je 15-godišnjak.

U prvom policijskom ispitivanju dječak je rekao da je pucao i drugookrivljeni Nenad, koji je sjedio na stražnjem sjedalu, a dva dana kasnije pred istražnim sucem također je rekao da je u automobuilui bio drugookrivljeni, navodeći tada da nije siguran je li i pucao. Na pitanje suca Ante Ujevića zašto sada na sudu tvrdi da drugookrivljeni uopće nije bio u automobilu, maloljetnik je rekao da su njegovi raniji iskazi iznuđeni jer su ga policajci tukli i prijetili mu da će spavati u Tamiću ako ne okrivi i Nenada Hudorovića. Naglasio je da nije imao namjeru nikoga ubiti, već sam zaplašiti. – Pištolj sam napunio kod kuće, a dodatni meci su bili u pretincu automobila, kamo ih je stavio tata, rekao je dječak.

– Ne znam što se dogodilo. Nikada nisam imao niti držao pištolj u ruci. Došli su kući i Jura je rekao: “mali ih je potamanio”. Mali je pištolj imao za pojasom i potom ga stavio na kauč. Ja sam pucao samo jednom u životu, i to još 1992. godine, kada sam s rođakom koji je imao pušku slavio Novu godinu. Ne treba meni to, pa znaju me po Zagrebu i po svim stadionima, znaju me braća Mamić – ispričao je Nenad Hudorović čiji je sin prošao Dinamovu nogometnu školu i profesionalni je nogometaš.

Suđenje se završnim riječima branitelja nastavlja 17. lipnja, a pretpostavlja se da bi okrivljnicima mogle toga dana biti izrečene i presude.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest