Mlada Karlovčanka autorica priručnog rječnika njemačkog za osnovce

Mlada Karlovčanka autorica priručnog rječnika njemačkog za osnovce

U Osnovnoj školi Banija održana je promocija priručnog rječnika njemačkog jezika “Mein Erstes Wörterbuch”, čija je autorica mlada Karlovčanka, prof. Danijela Kikić Dakić.

Promocija je bila namijenjena učenicima koji pohađaju satove njemačkog jezika u OŠ Banija te nastavnicima ove škole. Riječ je o prvom samostalnom projektu autorice, koji je oblikovan na temelju trogodišnjeg  istraživanja i osluškivanja potreba učenika. Za vrijeme nastanka rječnika većina je dijelova isprobana u nastavi i radu s učenicima i to upravo s učenicima OŠ Banije.

U međuvremenu, kvalitetu rječnika prepoznala je i Agencija za odgoj i obrazovanje stavivši ga na listu dodatnih nastavnih sredstava.

Profesorica Kikić Dakić je predstavljanje rječnika prilagodila učenicima. Tako je zanimljivim i osebujnim načinom izlaganja privukla pažnju. Učenici su i sami sudjelovali u predstavljanju rječnika, nasmijali prisutne brzalicama na njemačkom jeziku, a za kraj otpjevali “Kad si sretan”, naravno na njemačkom. Dodatno je za kraj sve oduševio David Brulja, učenik osmog razreda, koji je pokazao svoju izvanrednu vještinu u “beat boxu” – stvaranju glazbe pomoću ustiju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest