Hrvatski motociklisti na putu Latinskom Amerikom stigli do Guatemale

Hrvatski motociklisti na putu Latinskom Amerikom stigli do
Guatemale

Ekipa ekspedicije Panamericana ’11, u sklopu projekta “Oko svijeta” stigla je do Guatemala Cityja, gdje ih je ugostio i karlovački novinar koji trenutačno živi u toj udaljenoj zemlji, Mladen Postružnik. Dvojica članova ekipe, Petar Rikić i Dominic Tešić, na motociklima KTM 990 Adventure od siječnja voze cestama Latinske Amerike. Obišli su do sada 14 zemalja napravivši desetke tisuća kilometara, počesto po nesfaltiranim putevima i u teškim klimatskim uvjetima.

Putem je dvojac “Oko svijeta” susretao mnoge Hrvate iseljenike koji su im pružali potporu, a na njihovoj facebook stranici prati ih više od tisuću obožavatelja. Petar Rikić je već iskusan vozač koji je prošao putevima Himalaje, do Nordkappa i prvi je hrvatski motociklist koji je 2009. obišao svijet.

Od Guatemala Cityja tim kreće na sjever prema jezeru Atitlan i potom preko grada Cobana do drevnog grada Maja Tikala. Potom će put nastaviti kroz Belize te preko Yucatana kroz Meksiko. Konačni cilj je New York. Dečki se osjećaju odlično i do sada na putu nisu imali većih teškoća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest