Obnova Zvijezde i u novom projektu za fondove EU – čeka se odgovor Europe

Obnova Zvijezde i u novom projektu za fondove EU – čeka se odgovor
Europe

Obnova povijesne karlovačke Zvijezde i podizanje razine svijesti građana o značaju kulturnog nasljeđa te uspostava struktura koje će provoditi obnovu cilj je projektnog prijedloga Grada Karlovca i njegovih partnera, Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” i udruga CCI kandidiranog na natječaju “Pripremne aktivnosti za očuvanje i obnovu kulturne baštine na područjima zahvaćenim sukobima na Zapadnom Balkanu”.

Natječaj je raspisala Europska komisija dok se početkom tjedna trebalo raspravljati hoće li karlovački projekt ući u uži krug. Glasnogovornica Grada Karlovca Andreja Barberić kaže da još ne znaju rezultat te da će ga dobiti pismeno.

– Naš projekt je vrijedan 260 tisuća eura i obuhvaća organiziranje radionica, uključivanje građana u projekt obnove Zvijezde ali i uspostava struktura koje bi trebale provoditi njezinu obnovu, kazala je Barberić. Natječaj se odnosi baš na te pripremne aktivnosti dok Karlovac zadovoljava sve uvjete. Grad će dobiti povratnu informaciju je li je sažetak projekta “Zvijezda”, koji je prijavljen na natječaj, ušao u uži izbor. Ukoliko informacija bude potvrdna, Grad Karlovac i partneri obavezni su pripremiti i dostaviti cjelovit projekt sa svim nužnim podacima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest