Tko su najzaslužniji Karlovčani u povijesti grada – birajte na KAportalu

Tko su najzaslužniji Karlovčani u povijesti grada – birajte na
KAportalu

Tko su najzaslužniji Karlovčani u povijesti, pitanje je na koje bismo mogli dobiti odgovor nakon akcije koju je pokrenulo Društvo Karlovčana iz Zagreba a odnosi se na izbor naznačajnije i najzaslužnije osobe u 432 godine dugoj povijesti grada Karlovca.

U akciju izbora najzaslužnijih i najznamenitijih naših sugrađana uključio se i KAportal koji će na interaktivan način čitateljima omogućiti da daju svoje prijedloge ali i da glasaju za onu osobu za koju misle da je svojim radom ostavio najveći trag u povijesti Karlovca, ali i Hrvatske.

Kriteriji su sljedeći – da je osoba rođena u Karlovcu ili da je dio svog života provela u Karlovcu i svojim djelom pridonijela afirmaciji grada. Kako navode u Društvu Karlovčana, budući da su se mnogi značajni ljudi samo djelomično školovali u Karlovcu (Ljudevit Gaj, Stjepan Radić, Nikola Tesla, Juraj Dobrila, Ivan Goran Kovačić), ali njihovo djelovanje nije vezano uz Karlovac, nisu uvršteni u izbor.

Čitatelji KAportala mogu svoje prijedloge dati putem komentara a uz navođenje osobe moraju navesti i zbog čega je smatraju zaslužnim. Ako ocijenimo da je prijedlog opravdan, uvrstit ćemo ga u anketu.

Popis je podugačak i poredan je abecednim redom (nekoliko imena je već naknadno uvršteno po tek pristiglim prijedlozima) dok odmah možete glasovati za osobe koju smatrate najzaslužnijima. U mogućnosti je davanje deset glasova pa molimo da izaberete svojih deset “favorita”

KAportal.hr

NAPOMENA: IZABERITE DESET (10) SVOJIH FAVORITA…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest