Na Dubovcu zaigrao i reprezentativac Lovren, Jeliću djeca dala nadimak Grado

Na Dubovcu zaigrao i reprezentativac Lovren, Jeliću djeca dala
nadimak Grado

Na jednom od prvih turnira na Dubovcu, organizator je na finalnom danu pripremio posjetiteljima veliko iznenađenje – u ekshibicijskoj utakmici zaigrali su brojni vrsni nogometaši, tada u prvim danima nakon karijere. Bili su tu Boban, Prosinečki, Strupar…

Ove godine iznenađenje je bilo još malo ugodnije, jer na “tepihu” na Kvaki nije zaigrao neki od bivših reprezentativaca, već aktualni – Dejan Lovren, član francuskog Lyona, koji je prošle i ove godine skupio pet nastupa u A reprezentaciji Hrvatske.

Lovren se rado odazvao pozivu da zaigra na revijalnoj utakmici Grada Karlovca i Doma za odgoj djece i mladeži. Utakmicu je odgajanicima obećao gradonačelnik Jelić, obećanje je ispunjeno, ali na terenu mladi igrači doma s Banije nisu bili milosrdni – sa 6:1 svladali su političare koje je predvodila “velika koalicija” – Jelić (HDZ), Benčić (SDP) i Margarin (HNS). Lovren je jedno poluvrijeme odigrao za momčad Doma, a drugo za Grad Karlovac. Počasni pogodak za “potučene” političare postigao je gradonačelnik Jelić, koji je bio i najaktivniji a skupina mališana na tribinama uporno je navijala da postigne pogodak, a povici “ajde gradonačelniče” ubrzo su prerasli u “ajde Grado”, pa možemo reći da je prvi čovjek grada dobio i novi nadimak.

Lovren je pozdravljen toplim aplauzom, postigao je i jedan efektan pogodak, a izrazio je veliko zadovoljstvo što opet igra u Karlovcu, gdje je i napravio prve ozbiljnije nogometne korake. Posebno je zanimljivo da čelnici i trener Lyona, kluba koji redovito igra Ligu prvaka i višestruki je prvak Francuske, nisu imali ništa protiv Lovrenovog nastupa na malonogometnom turniru, za razliku od hrvatskih trenera kod kojih je nova moda da mali nogomet smatraju velikim “zlom”.

Nakon ove lijepe revije, Dejan Lovren nastupio je i u natjecateljskom dijelu turnira, igrajući za River Pub, zajedno s brojnim prijateljima iz dana provedenih u mladim kategorijama NK Karlovca, no nisu bili uspješni – u vrlo dobroj utakmici poraženi su od Pekarne Monika 2:3.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest