Zbog nova dva vještačenja odgođena presuda Velićima za pucnjavu u Oštarijama

Zbog nova dva vještačenja odgođena presuda Velićima za pucnjavu u
Oštarijama

Iako se pretpostavljalo da bi danas na Županijskom sudu u Karlovcu  moglo biti okončano suđenje Frani Veliću i njegovom istoimenom sinu, to se nije dogodilo jer je sudac Ante Ujević prihvatio dva nova dokazna prijedloga obrane, medicinsko vještačenje ozljeda koje je okrivljenik zadobio u napadu Hudorovićevih neposredno prije pucnjave, te psihijatrijsko vještačenje okrivljenika.

Prije toga ispitana su još dva svjedoka, Frane Velić zvan Pera, nećak, odnosno bratić okrivljenih, i sin pokojnog Mate Velića u kojega su dva dana kasnije iz osvete pucali Hudorovići, te njegov brat Tihi. Oni su vidjeli napad Hudorovićevih na njihova strica Franu, ne i samu pucnjavu.

Saslušan je i sudski vještak balističar Damir Tomašek koji je rekao da su barutne čestice pronađene na obje ruke Frane Velića starijeg, ali i na ruci njegova sina, te Marinka, Vinka i Marija Velića.

Podsjetimo, Velići se terete za pucnjavu na sajmu u Oštarijama u kojoj su deblji kraj izvukli Zoran i Zdravko Hudorović koji su bili ranjeni. Ovaj je događaj prethodio još krvavijem obračunu Roma u Karlovcu u kojem je smrtno stradao Mate Velić dok su njegova supruga i kćer bili teško ranjeni.

Kroz desetak dana očekuje se donošenje presude u tom slučaju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest