Dvije odlične predstave Kreativnog kazališta sjena oduševile karlovačku publiku

Dvije odlične predstave Kreativnog kazališta sjena oduševile
karlovačku publiku

Ansambl Kreativnog kazališta sjena Karlovac sinoć je, u Promenada klubu, glazbenu umjetnost pretvorio u scensku, oduševivši publiku s dvije predstave. Prva, pod nazivom “Slike s izložbe”, temeljena je na glazbi M. P. Musorgskog. U njoj su mladi umjetnici vrlo uspješno apstraktne akustične slike pretvorili u vizualne te zadivili publiku u brojnim fascinantnim pa čak, za one najmlađe, i pomalo zastrašujućim prizorima. Druga predstava, “Karneval životinja”, uprizorenje je glazbe C. Saint-Saënsa te obiluje brojnim spretnim i duhovitim prizorima.

Autorica obje predstave je prof. Nikolina Georgieva, a režiju potpisuje bugarski stručnjak Velimir Velev koji je mladima održao i prve pokazne radionice iz tehnike neverbalnog teatra. Kreativno kazalište sjena Karlovac nastalo je u veljači prošle godine na temelju suradnje Via teatra iz Sofije, plesnog studija Liberdance iz Zagreba i Promenada kluba iz Karlovca, a sinoć su se publici predstavili u sastavu: Sabrina Hribar, Ivan Holjac, Katarina Jelenčić, Ivan Kalčić, Maria Kućan, Jasmina Mihalić, Višnja Polojac, Jasna Pribanić, Santina Smajić, Sanja Štibić, Melita Spahić-Bezjak i Igor Beketić.

Jučerašnji performans može se opisati kao mješavina ugodne atmosfere, kreativnosti i duhovitih trenutaka, a sve to, dobro raspoložena publika popratila je smijehom i brojnim aplauzima.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest