Natječaj za suvenire – među najboljima i društvena igra učenika OŠ Grabrik

Natječaj za suvenire – među najboljima i društvena igra učenika OŠ
Grabrik

Pomalo nerazumna stavka Zakona o turističkim zajednicama donedavno je gradskim, županijskim i općinskim turističkim zajednicama priječila prodaju suvenira. Teško je uopće ulaziti u priču o razmjerima te besmislice, no stvari su se srećom promjenile.

Završen je natječaj za suvenire koji će se uskoro naći u prodaji u Turističko-informativnim centrima, odaziv je bio sjajan, a tako i ponuđeni suveniri. Uz one već poznate, kao “Karlovački parfem” i drugi suveniri Paviljona Katzler, ili “list platane” Alme Dubravčić, koji je dobio i nagradu kao najbolji hrvatski turistički suvenir 2009. godine, u TIC-evima će se moći nabaviti još niz zanimljivih suvenira. Posebno treba istaknuti društvenu igru “Tko sam ja”, koju su osmislili učenici i učitelji OŠ Grabrik – zadatak igre je spojiti povijesne podatke s gradom ili mjestom, a potrebno je riješiti i lagane matematičke zadatke.

Osim navedenih, u prodaju će i akvareli s motivima grada Ateliera Rupčić, keramički suveniri s gradskim motivima Keramike Nova, zanimljivi suveniri od lavande obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva Poturica, suveniri s gradskim motivima braniteljske zadruge Ideja, “Rečičke ruže” učeničke zadruge Ivančica iz Rečice, licitarski suveniri obrta Prstec te sitni suveniri (magneti, olovke…) obrta Legen.

Već u ponedjeljak bit će raspisan i novi natječaj – za pivski suvenir. Natječaj će biti dostupan na internet stranicama Turističke zajednice grada Karlovca i Grada Karlovca, a jedan od kriterija bit će i korištenje Zlatke, kao zaštitnog znaka Dana piva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest