Zatvoreni sastanak u NK Karlovcu – o plaćama i sudbini kluba bez Turkovića?

Zatvoreni sastanak u NK Karlovcu – o plaćama i sudbini kluba bez
Turkovića?

Iza čvrsto zatvorenih vrata Nogometnog kluba Karlovac upravo je u tijeku sastanak o daljnjim potezima vezanim uz budućnost karlovačkog prvoligaša. Jedina nedoumica je – nalazi li se među pozvanima i predsjednik Turković? Iako su prve informacije govorile kako je među onima koji su na sastanku, najnovije informacije iz kluba tvrde kako ga nema, iako je navodno nazočan i bivši ministar Branko Vukelić. To bi moglo značiti kako su istinite priče da je Turkovićevo vrijeme na predsjedničkom mjestu stvar prošlosti.

Uprava kluba, priča se već neko vrijeme, odlučila je, možda i prekasno, spasiti što se spasiti može i u klub vratiti ljude vezane uz nogomet i pokušati vratiti poljuljano povjerenje navijača i simpatizera kluba, kao i spasiti klub od golemih dugova, koji, istini za volju, nisu problem samo NK Karlovca, već i dobrog dijela 1. HNL.

Kako se klub u propisanom roku prijavio za natjecanje u Prvoj ligi i naredne sezone, sada prevelikih opcija ni nema, jer odustajanje od prvoligaškog natjecanja sada bi značilo selidbu u najniži rang, odnosno županijsku ligu. Pojačanim pregovorima sa sponzorima i karlovačkim gospodarstvenicima, ali i pokušajem prodaje igrača kojima ne ističu ugovori (navodno odličnog vratara Lovrića klub želi prodati Dinamu) pokušava se barem ublažiti dug prema igračima, koji bi mogao biti koban odluči li se netko od njih na arbitražu.

Kako saznajemo od kapetana momčadi Josipa Jerneića, igračima još nije uplaćena niti lipa dugovanja, ali navodno bi se to trebalo učiniti ovih dana. Riječ je o isplati zaostalih premija iz 2010. godine i plaćama za siječanj 2011. godine. Pokaže li se informacija kao istinita igrači će ući u pregovore o potpisivanju novih ugovora, u suprotnom, čak 12 igrača od srijede su posve slobodni potražiti drugu sredinu, bez ikakve odštete za NK Karlovac. Dosta prvotimaca ima ugovore koji ne ističu – Lovrić, Čejvanović, Paracki, Husić, Špišić…a pitanje je kako će se oni postaviti ne dođe li barem dio dugovanja na njihove račune do početka priprema (zakazanog za ponedjeljak).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest