Studio 23 bogatim plesnim programom svečano proslavio svoj 23. rođendan

Studio 23 bogatim plesnim programom svečano proslavio svoj 23.
rođendan

Ples je način života, način razmišljanja. Ono što se često ne može iskazati riječima, plesnim pokretima na pravi način dolazi do izražaja. Ovom je porukom u Domu OS Zrinski započela godišnja produkcija plesnog centra ”Studio 23” pod nazivom ”Plešem ti priče”, kojom se najavljuje obilježavanje 23. obljetnice postojanja u studenom ove godine.

Harmoniju plesnih pokreta publici su prenijele grupe različitih uzrasta, izvođenjem 23 plesne koreografije koje su osmislile Vera Mitrović Vrbanec, Ivana Rumenović, Sanja Tek i Irena Gerovac Zrnić, dok je za Plesnu radionicu Duga Resa, koja je na produkciji izvela dvije plesne točke, koreografije osmislila Martina Tomić.

Studio 23 može se pohvaliti vrlo uspješnom natjecateljskom godinom. Na svjetskom plesnom natjecanju ESDU World Masters 2011., grupa Jazz 1 osvojila je prvo mjesto za plesnu točku ”Metalne balerine” u koreografiji Ivane Rumenović (u kategoriji seniora), dok je Dječji ansambl osvojio drugo mjesto u kategoriji juniora s koreografijom Sanje Tek ”Zaboravljene igračke” . Dodatni pokazatelj ovog iznimnog uspjeha jest i činjenica da je riječ o natjecanju na kojem je sudjelovalo preko 4.000 plesača iz 28 država svijeta.

Nakon selidbe u novu dvoranu i ususret obilježavanju obljetnice djelovanja krajem godine, u pripremi su nove plesne predstave i produkcije, kao i upisi za nove plesne stilove, poput hip-hopa.

– Činjenica je da se modernom plesu pridaje premalo važnosti i pozornosti. Sva natjecanja i plesne projekte većinom sami financiramo, a s obzirom na velike uspjehe koje smo postigli i na ponos ovog grada, smatramo da zaslužujemo biti redovna stavka u proračunu, kazala je Ivana Rumenović, nadodavši da na jesen kreću upisi te da Studio 23 poziva sve zainteresirane za stjecanje novih plesnih vještina da im se pridruže.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest