Uskoro adaptacija “palače pravde” – ulaganje vrijedno do 30 milijuna kuna

Uskoro adaptacija “palače pravde” – ulaganje vrijedno do 30
milijuna kuna

Ulaganjem putem zajma Svjetske banke grad Karlovac trebao bi dobiti potpuno adaptiranu, moderniju zgradu suda. Karlovačka “palača pravde” našla se na spisku ulaganja u okviru velikog projekta potpore pravosudnom sektoru a koji je danas uz nazočnost ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića prezentiran u Karlovcu. U zgradu suda u Karlovcu bit će uloženo oko 25 do 30 milijuna kuna.

– Prava je sreća da je i zgrada karlovačkog suda postala predmet obnove i adaptacije. Radovi će obuhvatiti uređenje foajea gdje bi se zatvorio atrijski prostor. Tu bi se dobilo šest prostorija, izgradi će se liftovi dok je predviđena zamjena elektro i vodoinstalacija u zgradi, rekao je predsjednik Županijskog suda Ivan Perković. Kako dodaje, bit će poboljšani sigurnosni uvjeti što se tiče elektronike putem koje bi se nadzirao prostor i sva moguća incidentna zbivanja u sudu.

– Mi smo sami usporili ovaj projekt jer smo zatražili projektnu intervenciju. Naime, tražili smo da se uredi dvorana za takozvana velika suđenja. Naša dvorana bi se preoblikovala i dobili bi pravu, veću dvoranu, kaže Perković.

Novac je osiguran i sada slijedi raspisivanje međunarodnog natječaja. To će vjerojatno pričekati jesen dok se nameće problem kako će karlovački sud funkcionirati tijekom radova. Po Perkovićevim riječima, vrlo je izvjesno privremeno preseljenje na neku drugu lokaciju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest