Gimnazijalci ove godine sjajni na državnim natjecanjima

Gimnazijalci ove godine sjajni na državnim natjecanjima

Plasman na državno natjecanje nije mala stvar i odraz je velikog truda, rada i odricanja vas, vaših roditelja i mentora. Uspjesi koje ste postigli na ponos su naše škole i grada Karlovca, kazao je ravnatelj Gimnazije Karlovac Damir Mandić prilikom dodjele nagrada učenicima i mentorima škole koji su predstavljali školu na državnim natjecanjima. Ove je godine karlovačka Gimnazija imala je 18 predstavnika na natjecanjima iz gotovo svih predmeta, uz mentorstvo 16 profesora škole.

Karlovački gimnazijalci ”rasturili” su ovogodišnja natjecanja – pokazatelj iznimnog uspjeha su dvije titule državnih prvaka, troje gimnazijalaca osvojilo je titule doprvaka, a tri djevojke zauzele su treća mjesta u državi.

Armin Protulipac iz 4. razreda osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika, dok je Marko Vladić (2. razred) državni prvak iz povijesti. I dok Marko još uvijek ima vremena razmisliti koji bi fakultet upisao, Armin, koji je ove godine maturant, bi želio da to bude Filozofski fakultet, gdje bi volio studirati engleski jezik i sociologiju. Zanimljivo, iako su postigli sjajne rezultate iz društvenih predmeta, obojica su učenici matematičkog smjera.

Franjo Palajsa iz 3. razreda na natjecanju iz matematike osvojio je 2. mjesto, koje su također osvojili i Darija Željko iz povijesti (3. razred) i Luka Janković iz biologije (4. razred).

Tri treća mjesta na državnom natjecanju iz biologije osvojile su Valentina Jurkaš i Antonia Jazvac iz 4. razreda i Valentina Hribljan iz 2. razreda.

Učenici su nagrađeni prigodnim darovima knjižare Grabrik i Erste banke, a ravnatelj Mandić poželio im je puno sreće i nove uspjehe u daljnjem obrazovanju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest