Kupališna sezona na Foginovom počinje 2. 7. – prije toga ronioci čiste korito rijeke

Kupališna sezona na Foginovom počinje 2. 7. – prije toga ronioci
čiste korito rijeke

Kupališna sezona na Foginovom kupalištu započet će 2. srpnja a ne kako se planiralo koji tjedan radnije. Zbog nestabilnog vremena i zamućene rijeke odgođeno je otvorenje jedinog registriranog riječnog kupališta u Hrvatskoj no to naravno ne znači da će kupači i ranije, ako još više zatopli, potražiti osvježenje u najpopularnijoj karlovačkoj rijeci.

Kako bi rijeka spremna dočekala kupače pobrinut će se karlovački ronioci. Naime, u subotu kreće velika ekološka akcija čišćenja korita rijeke Korane na području Foginovog kupališta u organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac i Grada Karlovca a na koju su pozvani i ostali ronilački klubovi iz Karlovca – KPA Karlovac, Roniteljski klub Zrinski, Klub za podvodne aktivnosti Vodomar iz Duga Rese. Njima će se pridružiti i prijateljski klubovi iz  Siska , Jastrebarskog, Vodnjana kao i karlovački vatrogasci i interventna policija.

– Pozivamo građane, ekološke i ostale udruge da se kao volonteri uključe u ovu akciju i pomognu u čišćenju rijeke s obale te da zajedničkim snagama napravimo zadnji korak u uljepšavanju našeg kupališta kako bi ova sezona bila još kvalitetnija i na korist svim stanovnicima Karlovca, kažu u gradskoj upravi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest