Počele pripreme NK Karlovca – neki ne treniraju, radna skupina za pregovore

Počele pripreme NK Karlovca – neki ne treniraju, radna skupina za
pregovore

Kako je i najavljeno, danas su počele pripreme NK Karlovca za novu sezonu. Prozivci trenera Srećka Lušića odazvala se šarolika postava od 18 igrača, među kojima ima i prvotimaca i mladih i još u prvoligaškom žrvnju nekorištenih igrača. Od 12 igrača kojima je istekao ugovor iz kluba je zasad otišao samo Borislav Pilipović, gotovo svi ostali pojavili su se ujutro na pomoćnom terenu Stadiona Branka Čavlovića Čavleka, neki su odlučili i trenirati, dok su neki došli vidjeti što im za eventualno potpisivanje novog ugovora nudi Uprava, kao i što je s nagomilanim dugovima. Na treningu se nije pojavio Kovačević, no to je i ranije najavio, a gotovo je sigurno da će biti među onima koji će potpisati novi ugovor.

S igračima pregovara radna skupina kojoj je neslužbeno na čelu Amirudin Talakić, za kojeg vlada sve veće uvjerenje kako će biti i novi predsjednik kluba. Osim njega, za pregovore su zaduženi Zvonimir Kozjan, Željko Perak i Vlatko Ivka. Kako saznajemo, igračima će biti ponuđeni novi ugovori u skladu s financijskim mogućnostima, a što se tiče dugova, na njihovim računima sutra bi se trebali pojaviti svi zaostaci iz 2010. godine.

Hoće li to biti dovoljno da se zadrži veći dio prvotimaca tek treba vidjeti, a u vidu treba imati vrlo tešku financijsku situaciju u većini hrvatskih klubova koja bi kratkoročno mogla biti “voda na mlin” Karlovčanima, ali je dugoročno sve veća opasnost za domaći nogomet u cjelini. Uglavnom, ne računajući Pilipovića, ostalih 11 igrača kojima su istekli ugovori pojavili su se na stadionu i nitko od njih nije izričito najavio odlazak – traže vraćanje dugova, ali čini se da bi, konsolidira se situacija, većinom bili spremni na ostanak u klubu. No, to će prvenstveno ovisiti o pregovaračkoj skupini, jer dio igrača razumljivo je ogorčen navlačenjem i dugovima i trebat će puno posla da steknu povjerenje u novu Upravu. Nekima će se, pak, Uprava zahvaliti. O imenima nitko nije želio govoriti, a posebno zabrinjava da je prema glasinama među njima i svakako najbolji igrač NK Karlovca Jurica Karabatić. Smatra li novo čelništvo da je igrač kao Karabatić nepotreban NK Karlovcu nažalost bi već u startu moglo poljuljati povjerenje koje je imala kod navijača, koji su vjerovali da dolaze barem malo bolji dani za klub.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest