Sumnjivo poslovanje u GČ Rakovac – u četiri godine NK Rakovcu donirana tri proračuna

Sumnjivo poslovanje u GČ Rakovac – u četiri godine NK Rakovcu
donirana tri proračuna

Prazna blagajna i 144 tisuće kuna donacija Nogometnom klubu Rakovac od čega je zadnjih 20 tisuća kuna navodno isplaćeno u gotovini “na ruke” zatečeno je stanje u Gradskoj četvrti Rakovac nakon mandata HDZ-a i predsjednice Jelene Laić, tvrdi novoizabrana SDP-ova vlast u ovog gradskoj četvrti. Kako bi saznali što se događalo u protekle četiri godine kad su, po zapisnicima sa sjednica, sazvane svega tri sjednice Vijeća a na koju oporba, tvrde SDP-ovci, nije niti pozivana, zatražena je interna revizija financijskog poslovanja GČ. Ako se utvrde nepravilnosti, novo je vodstvo spremno podnijeti kaznene prijave protiv svojih prethodnika.

– Kod primopredaje vlasti Jelena Laić kazala je da je blagajna prazna a da postoji dug jedino od dvije tisuće kuna prema jednoj osobi vezanoj za usluge dizajna. Na kraju se ispostavilo da u blagajni fali 8.500 kuna, da smo dužni još 6.500 kuna prema tiskari, naplatu duga je tražila “Elektra”, dok je prema “Toplani” ostao dug od 10 tisuća kuna, rekao je Latković. Dok se nisu plaćale obveze, dodaje, istovremeno su se NK Rakovcu isplaćivale donacije ukupne visine tri godišnja proračuna gradske četvrti. U proteklom periodu tajnica kluba je bila Jelena Laić što je za KAportal i sama potvrdila, no oštro odbacuje sve insinuacije da je bilo nepravilnosti u financijskom poslovanju bilo gradske četvrti bilo nogometnog kluba.

– Sve je čisto, jedino još 8.500 kuna nam FINA koja vodi knjigovodstvo nije proknjižila. Upravo radi ovih glasina sama sam prošlog petka u Gradu zatražila reviziju poslovanja što je u ponedjeljak urudžbirano i zaprimljeno, rekla nam je Jelena Laić. Visoke donacije NK Rakovcu opravdava projektima koje je Gradska četvrt provodila u suradnji s klubom. Jedan je, kaže, u visini 5.700 eura rađen s fondom EU, a drugi s udrugom Zamah vrijedan je oko 15 tisuća kuna. Tvrdi da su sa svime upoznati Dario Janković koji je, kaže, cijelo vrijeme do zadnje Skupštine kluba bio dopredsjednik NK Rakovca te bivši predsjednik Darko Cvitanović.

Zanimljivo, Dario Janković kaže da nikakve veze s klubom nije imao od osnivačke skupštine prije šest godina kad je kao tadašni predsjednik Vijeća gradske četvrti prihvatio mjesto dopredsjednika. Kako kaže, nikada poslije nije bio na niti jednom sastanku niti je upućen što se u klubu događalo. Osim SDP-ovaca sumnje u financijsko poslovanje kluba ima i novi predsjednik NK Rakovca Emir Šakanović.  Kaže da je od osnutka u klub pristiglo više od 230 tisuća kuna dok je, sudeći po računima, isplaćeno svega 50-ak tisuća za potrebe sudaca i delegata. Istovremeno, igrači nisu nikad dobili niti lipe naknade, igraju u starim dresovima dok Šakanović kaže da im iz kluba nije bila plaćena niti “gajba pive”. Gdje je ostatak, pa i najnovijih 20 tisuća kuna donacije koja je iz nepoznatog razloga donirala GČ Rakovac klubu za novo vodstvo kluba je nepoznanica. Kako saznajemo, Jelena Laić se u proteklom periodu više puta predstavljala  kao predsjednica kluba iako to formalno nije bila.

Novi tajnik GČ Zoran Zatezalo cijelu je situaciju nazvao šokantnom i smatra da bi ovdje bilo elemenata i za rad policije. Latković kaže da ipak ništa ne želi prejudicirati već da će pričekati da revizija odradi svoj posao.

– Gradska četvrt ne može raditi, blokirani smo zbog prazne blagajne i svega ostalog. Zato želimo da se ova situacija što prije riješi na zadovoljstvo stanovnika gradske četvrti. Imamo puno planova i želimo ih provesti ali dok sve ne bude čisto to nećemo moći, kaže Latković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest