Karlovac dobiva prvu strategiju razvoja turizma – partneri iz Opatije i Zagreba

Karlovac dobiva prvu strategiju razvoja turizma – partneri iz
Opatije i Zagreba

Razvoj kontinentalnog turizma i aktiviranje svih turističkih potencijala Karlovca glavne su odrednice prve strategije razvoja turizma koja bi trebala biti gotova do početka sljedeće godine. Strategija će obuhvatiti period do 2020. godina a danas je započeo svečanim potpisivanjem ugovora partnera u projektu –  Turističke zajednice grada Karlovca, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Veleučilišta Vern iz Zagreba i karlovačkog Veleučilišta. – Projekt počinje analizom stanja koja će biti napravljena u Veleučilištu Karlovac, definiranjem potencijala razvoja kontinentalnog turizma. U tu svrhu će se tijekom srpnja, kolovoza i rujna provesti anketa među posjetiteljima Karlovca. Nakon definiranja odrednica slijedi priprema teksta, naravno kroz razgovore sa svim turističkim dionicima, kazala je direktorica gradske TZ Tihana Bakarić. Kako je napomenuo gradonačelnik Jelić uoči potpisivanja, strategija razvoja turizma usko je povezana s gradskom strategijom koja je također u izradi.

– Cilj je da zadržimo i privučemo što veći broj turista iz prave turističke rijeke koja ljeti prolazi prema moru, rekao je dekan Veleučilišta Vern Goran Radman koji je porijekom Karlovčanin. Kako dodaje, turiste će u Karlovac privlačiti i ono što građani sami žele imati u svom gradu. Radman se prisjetio i devastiranog hotela Korana koji je, kako kaže, bio ponos karlovačkog turizma i označio cijelu jednu fazu razvoja grada.

Uz gradonačelnika Jelića i dekana Radmana, ugovor su potpisali i dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije prof. dr. sc. Jože Perić i prof. dr. sc. Branko Wasserbauer, dekan karlovačkog Veleučilišta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest