Ako se utvrde štetne emisije, zabranit ćemo spaljivanje otpada u Pamučnoj

Ako se utvrde štetne emisije, zabranit ćemo spaljivanje otpada u
Pamučnoj

Ministar zaštite okoliša Branko Bačić obećao je Dugorešanima da će ukoliko inspekcija utvrdi da se radi o štetnim emisijama plinova u Pamučnoj industriji Duga Resa rad te tvrtke i njezinog vlasnika VIS-a T7 biti obustavljen. Ministar je ovo prvo rekao novinarima a zatim ponovio i ispred zgrade Karlovačke županije aktivistima građanske incijative protiv spaljivanja opasnog otpada u Pamučnoj industriji Duga Resa. Oni su ga pričekali ispred zgrade kako bi ga upoznali sa svojim problemima.

– Nije nam jasno tko je u vašem Ministarstvu dao dozvolu skladištenja i spaljivanja opasnog otpada u Dugoj Resi. Prikupili smo 3.500 potpisa građana i očekujemo ukidanje dozvole, posebno jer je protiv VIS-a T7 podnijeta i kaznena prijava za skladištenje otpada. Sad se rijeka Mrežnica proglasuje regionalnim parkom prirode a nas truju, kazala je ministru Mirjana Bašić, inače HNS-ova vijećnica u Županijskoj skupštini koja, tvrdi, ovog puta nastupa kao zabrinuta građanka a ne po stranačkoj osnovi.

– Inspekcija uredno sve prati radi na tome. Provodimo analizu i ukoliko se pokažu bilo kakvi štetni utjecaji bit će obustavljeni radovi na gospodarenju otpadom u Pamučnoj industriji, obećao je Bačić. Novinare je, međutim, zanimalo i na koji je način VIS T7 uopće dobio dozvolu gospodarenja opasnim otpadom u gradu na Mrežnici. Naime, povezivali su se navodni dobri odnosi upravo ministra Bačića i vlasnika Pamučne Davora Patafte. Kako je kazao ministar, oštro odbacuje bilo kakvu povezanost njihovog odnosa i rada Pamučne industrije.

KAportal.hr

Pogledajte video…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest