Večer uz Favas Contadas, Slowtime, Opsajd, fotografije i novu KAbinu

Večer uz Favas Contadas, Slowtime, Opsajd, fotografije i novu
KAbinu

Vrlo lijepu i ugodnu večer pružili su Karlovčanima organizatori KAbine u Promenada klubu, koji je poslužio kao odličan domaćin, ali i sponzor novog izdanja ove urbane priredbe.

Program je otvoren iznimno simpatičnom predstavom dramske skupine Favas Contadas, koju čine studenti portugalskog jezika s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predstava “Graça de Esperança” modernizirana je verzija “Novele od Stanca”, a iako nitko od članova ansambla prije osnivanja dramske skupine na fakultetu nije čak ni amaterski glumio, prikazali su doista solidnu glumu, počevši od glavne uloge koju je vrlo dobro odigrala Martina Juratovac, ali uključivši i sve ostale koji su se pojavljivali na sceni; to su Ines Sterpin, Mia Pavlica, Elena Pančevski, Dora Tadić i Vanja Budimir; kao i u filmskom dijelu (Tvrtko Ivanišević, Ana Škegro i Nika Matković Mikulčić). Voditeljica ansambla je Karlovčanka Sandra Živanović.

Nakon predstave posjetitelji su se preselili u dvorišni prostor Promenada kluba, gdje je na otvorenom (u vrlo zanimljivom i za ovakve prigode svakako i u buduće iskoristivom prostoru) održan koncert karlovačkih rock skupina Slowtime i Opsajd.

Gimnazijski bend Slowtime razigrao je i rasplesao publiku, ne samo pred pozornicom, već i na okolnim klupicama, dok je Opsajd izvrsnim nastupom pokazao kako se sve više mladih bendova u gradu okreće autorskim stvarima i to, barem kada je Opsajd u pitanju, doista vrlo dobrim.

Tijekom koncerta na “video-zidu”, odnosno pravom zidu-pročelju susjedne kuće, prikazivane su fotografije mladih karlovačkih autora Filipa Treznera i Anamarije Podrebarac, ali i fotografije nastale na samom događaju.

Organizatori KAbine veliku su zahvalu na kraju koncerta uputili Promenada klubu, ali i prvim sponzorima, odnosno prvim tvrtkama koje su prepoznale ovaj doista zanimljiv i kvalitetan koncept – riječ je o Wienerbergeru i Comelu.

KAportal.hr

foto: Robert Fajt i Marko Pekić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest