Cjelodnevni ples uz čak 43 koreografije na 22. susretu plesnih ansambala Hrvatske

Cjelodnevni ples uz čak 43 koreografije na 22. susretu plesnih
ansambala Hrvatske

Karlovac je danas ugostio 22. susret plesnih ansambala Hrvatske, uz nastup brojnih plesača iz Lijepe naše te dva gostujuća ansambla iz Slovenije i Mađarske. Na rasporedu su bile ukupno 43 točke, a svojim nastupima susret su uveličali plesači iz Koprivnice, Čakovca, Nove Gradiške, Zagreba, Lipika, Ludbrega, Svete Nedjelje, Rovinja, Splita, Osijeka, Požege, Virovitice, Rijeke, Pakraca, Đakova, Pule, Karlovca te gosti iz plesnog studija Lai iz slovenske Izole i mađarska Plesna kazališna zajednica umjetničkog centra Sandor Kevesi – Vatrena ptica. Karlovac su na susretu predstavljale plesačice Studija 23 sa dvije točke.

Vrlo raznolik program koji je obuhvatio gotovo sve vrste plesa pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Vlasta Kaurić, Vladimira Vrhovšek i Tihomir Kološić, a nastup koji proglase najboljim predstavit će se na susretu u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Susret u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te ZAKUDA Karlovačke županije otvorila je Vera Mitrović Vrbanac, a započeo je svečano nastupom “Potkalničkih plemenitaša” iz Gornje Rijeke koji su kao gosti izveli tri plesa.

Posebnost ovog susreta je i proslava 30. rođendana požeškog Plesnog studija Marine Mihelčić. Tom prigodom postavljena je izložba fotografija te projekcija dokumentarnog filma koji sažeto prikazuju uspjehe i pothvate njihovih plesača. Marina Mihelčić u kratkom je govoru nabrojala neke od značajnijih nastupa njihovog studija poput gostovanja na modnoj reviji u Parizu te je posebno istaknula nekoliko nagrađivanih mladih plesača.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest