U Gradu Dugoj Resi nisu znali za opasan otpad? Hitno traže nova mjerenja

U Gradu Dugoj Resi nisu znali za opasan otpad? Hitno traže nova
mjerenja

Grad Duga Resa nije bio upoznat da je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u veljači 2011. godine tvrtki T7 VIS, novom vlasniku Pamučne industrije dalo dozvolu za skladištenje i spaljivanje opasnog otpada u pogonima tvornice koja se nalazi u centru grada. Ovo je, naime, sadržaj dopisa Ministarstvu koji je upućen krajem prošlog tjedna a nakon što su se građani digli na noge i dosad prikupili gotovo pet tisuća potpisa na peticiji za hitnu obustavu spaljivanja opasnog otpada u tvorničkom krugu Pamučne.

Kako je u dopisu Ministarstvu naveo pročelnik Mladen Rakočević, jedinica lokalne samouprave o tome nije bila obaviještena niti je zatraženo njihovo mišljenje. U prostornom planu nije prediviđena lokacija za skladištenje opasnog otpada niti se njezino obavljanje želi pa traže preispitivanje odluke Ministarstva.

Podsjetimo, u svojoj posjeti Karlovačkoj županiji u petak, ministar zaštite okoliša Branko Bačić obećao je preispitivanje dozvole dok je kazao da treba pričekati rješenje inspekcija. U Gradu su zatražili hitno mjerenje kakvoće zraka, ali i očitovanje Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva o zahtjevu tvrtke T7 VIS za dodjelu koncesije za korištenje vodne snage za proizvodnju struje u pogonima Pamučne. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest