Karlovačkom Veleučilištu uručen ISO certifikat za rad po EU standardima

Karlovačkom Veleučilištu uručen ISO certifikat za rad po EU
standardima

Ovo je izuzetno značajan trenutak za naše Veleučilište. Nakon tri godine mukotrpnog rada uspjeli smo napraviti kvalitativni pomak u razvoju i približiti se standardima koje propisuje EU, stoga je dodjela ovog certifikata za nas kao instituciju veliko priznanje i poticaj za daljnji rad i napredovanje, kazao je dekan Veleučilšta Branko Wasserbauer prilikom uručenja ISO certifikata u vijećnici Veleučilišta.

Čin dodjele ovog certifikata znači uspješno prihvaćanje i uvođenje Sustava upravljanja kvalitetom (SUK), koje je karlovačko Veleučilište uspjelo provesti i izgraditi kroz niz aktivnosti, uključujući izradu potrebne dokumentacije, primjenu sustava upravljanja kvalitetom u praksi te u konačnici, nezavisno vrednovanje sustava. Provela ga je konzultantska kuća Hrvatski registar brodova (CRS), koja već ima velikog iskustva u provedbi ocjene kvalitete u nizu drugih obrazovnih ustanova, poput Sveučilišta u Dubrovniku, Pomorskog fakulteta u Rijeci i Pomorskog fakulteta u Splitu.

– Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom znači niz pogodnosti za Veleučilište. Uz postizanje boljih rezultata poslovanja i lakšeg uključivanja novih zaposlenika u poslovni proces, ono rezultira povećanjem zadovoljstva i povjerenja studenata u našu ustanovu, što nam je vrlo bitno. Također, želja nam je da se Veleučilište kao odgojno-obrazovna ustanova promovira kroz registre certificiranih organizacija i korištenje akreditacijskog znaka, rekao je Borislav Josipović, viši predavač  i jedan od članova tima za izgradnju sustava za kvalitetu na Veleučilištu .

Josipović je nadodao da glavni cilj Veleučilišta nije bilo samo dobivanje certifikata, nego uspješna i kvalitetna izgradnja SUK-a. Izrazio je nadu da će nakon dobivanja ovog certifikata, koji istovremeno znači priznanje, ali i obavezu, zavladati ”epidemija” kvalitete na Veleučilištu u Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest