Parkour radionicom počinje Festival urbane kulture Nepokoreni grad

Parkour radionicom počinje Festival urbane kulture Nepokoreni grad

Službeni svakodnevni program šestog izdanja Festivala urbane kulture Nepokoreni grad počinje 24. lipnja, od kada će Karlovčani moći uživati u sedam dana uistinu brojnih i raznovrsnih programa. Svojevrsna najava, pak, na rasporedu je već danas, kada počinje parkour radionica.

Parkour je prirodna metoda razvijanja ljudskog tijela, odnosno vještina kretanja, a ukoliko se trenira i uči na pravilan i siguran način, osoba je sposobna kretati se brzo i efikasno po bilo kojim urbanim ili ruralnim područjima koristeći pri tome okoliš oko sebe. Parkour demonstracije vrlo su atraktivne i sve popularnije među mladima.

Današnje okupljanje zakazano je za 18 sati kod Školske sportske dvorane Mladost, a radionica će trajati svakodnevno do nedjelje, kada je u planu prezentacija naučenog. Danas će polaznici kroz razgovor s instruktorima učiti o počecima, tehnikama i ostalim aspektima parkoura, te održati kraći trening, drugi, treći i četvrti dan će se održavati dvosatni treninzi, dok je peti dan rezerviran za već spomenuti performans sudionika i instruktora.

Cilj tečaja potaknuti je mlade i zrele ljude na fizičku aktivnost koja ne zahtijeva nikakve financijske izdatke. Voditelji tečaja su iskusni instruktori iz Osijeka, Zagreba i Karlovca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest