Počeli krijesovi – Banija bolja od Gaze u nogometu, ali i u povlačenju užeta

Počeli krijesovi – Banija bolja od Gaze u nogometu, ali i u
povlačenju užeta

Kupski most i banijanska i gažanska obala Kupe već su poprilično dobro ispunjeni Karlovčanima i njihovim gostima, koji su kao i svake godine u velikom broju pohrlili na najstariju karlovačku tradicionalnu manifestaciju Ivanjski krijes. Prvi puta vatre su na obali Kupe gorjele 1779. godine s gažanske strane, natjecanje dvije obale traje oko 120 godina, a posljednjih pedesetak Ivanjski krijesovi prerasli su u turističko-zabavnu manifestaciju.

Kao i svake godine, nadmetanja dvije obale Kupe otvaraju natjecanja u nogometu i povlačenju užeta. Banija je zadržala primat u nogometu, iako uvijek igraju “u gostima”, na stadionu NK Radnika na Gazi, Banijanci su i ove godine bili uspješniji i došli do pobjede rezultatom 4:2.

U povlačenju užeta, pak, već dugo slave Gažani. No, ove godine Banijanci su skupili sve snage i pomalo iznenađujuće s glatkih 2:0, iako su oba povlačenja bila neizvjesna, “odvukli” Gažane na svoju stranu i slavili nakon dugog vremena.

Uz tradicionalnu ponudu na štandovima uzduž obje obale Kupe, posjetitelji mogu uživati i u plesovima CasaBlanka i Promenada kluba.

Za desetak minuta počinju i rock koncerti – prvi će na pozornicu karlovački Opsajd, slijedi dugoreški Udriground, a potom mala stanka za središnji događaj – veliki vatromet u 22 i paljenje krijesova u 22.15. Nakon toga na pozornicu dolaze glavne zvijezde ovogodišnjeg programa – Kawasaki 3P.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest