Teatar za najmlađe – Nepokoreni grad otvorila “Mala zelena gusjenica”

Teatar za najmlađe – Nepokoreni grad otvorila “Mala zelena
gusjenica”

Bogat program Festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad, koji je službeno započeo danas, a trajat će do 30. lipnja, ispunjen je nizom različitih događanja (poput koncerata, izložbi i predstava) za građane svih uzrasta, a prve zanimljive aktivnosti održane su već danas u jutarnjim satima.

Na karlovačkoj Promenadi za najmlađe održana je popularna dječja predstava “Mala zelena gusjenica” kazališta Tvornica lutaka, koju potpisuje redateljica Tea Gjergjizi-Agejev. Simpatičnu priču o maloj gusjenici koja baš poput svojih roditelja, želi biti predivan leptir i koja u potrazi za toliko željenim krilima prolazi kroz brojne avanture, mališani su pozorno i sa zanimanjem popratili u društvu svojih roditelja.

Predstava na zanimljiv način govori o odrastanju i suradnji djece i odraslih u tom procesu, a izvodi se i diljem Lijepe naše.

Svoj doprinos razonodi programa Nepokorenog grada dali su i parkourovci, koji od 22. do 26. lipnja održavaju prvu parkour radionicu u Karlovcu.

Parkour je prirodna metoda razvijanja ljudskog tijela kako bi bilo sposobno kretati se što brže i efikasnije po bilo kojim urbanim ili ruralnim područjima, pritom koristeći okoliš oko sebe. Ovo umijeće kretanja znači sklad fizičke kondicije i kako kažu parkourovci, nekih bitnih kvaliteta u životu, poput snage uma, motivacije, izdržljivosti i hrabrosti, a pritom ne iziskuje velike novčane troškove- potrebnu opremu čine obična majica, udobna trenirka i par tenisica.

Na radionicama koje su održane u srijedu i četvtak odazvalo se desetak zainteresiranih građana, a uz karlovačke, sudjeluju i iskusni instruktori parkoura (traceuri) iz Zagreba, Osijeka i Kutine. Još dvije radionice održat će se danas i sutra od 18 sati.

Finalna parkour prezentacija predviđena za nedjelju ispred Doma HV Zrinski zasad je pod upitnikom jer još uvijek nisu uspjeli dobili potrebnu dozvolu za održavanje.

Za ljubitelje fotografije, u prostorijama Centra za mlade na Gazi otvorena je izložba Nepokoreni grad 2011. Oko dvadeset fotografa koji su izložili svoje radove kao jednu od glavnih inspiracija za rad imali su motive javnog prostora koji nisu prečesto prisutni na fotografijama. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati narednih mjesec dana.

U večernjim satima na Maloj sceni Hrvatskog doma održat će se koncert pet bendova hardcore-punk-grind-crust glazbenog usmjerenja, a nastupit će karlovački Treaviit, zagrebačko/karlovačka kombinacija Petnaesti Čeh, Puležani Bolesno grinje, riječko/pulska skupina Hijos del Pueblo te Slovenci Baka Yaro. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest