U crkvi Presvetog Trojstva otvorena izložba “Neka te Gospodin blagoslovi”

U crkvi Presvetog Trojstva otvorena izložba “Neka te Gospodin
blagoslovi”

U vjeronaučnoj dvorani crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu otvorena je vrlo interesantna izložba u povodu blagdana pod nazivom “Neka te Gospodin blagoslovi”.

Izložba je napravljena  od prirodnog materijala: lišće, sjemenke cvijeća, mahovina, papir, kamen i prikazuje dva otoka “Bog nas voli i ima povjerenje u  nas” i “Blagoslov” ukrašeni s minijaturnim siluetama poznatih svetišta diljem lijepe naše.  Posebnu pažnu plijene oslikane poruke i razmišljanja o skladu življenja čovjeka i Stvoritelja.

“Kuda mi to žurimo, zašto prolazimo kroz život banalizirajući sve oko sebe, misleći da je to oduvijek samo zato da bi služilo nama. Jedno je posve sigurno, darovano nam je od Boga s ljubavlju, svima nama bez razlike… Darovao nam je mir, a mi pravimo kaos,darovao nam je hlad, a mi ga rušimo, darovao nam je bistrinu vode, a mi je svakodnevno mutimo… razmislite o tome. Darovao nam je život… mi ga uzimamo”, napisala je Jadranka Bencun u predgovoru za izložbu. Ovu akciju podržali su prodajnom izložbom Udruge “Rajska ptica” i “Osobe sa invaliditetom Karlovca i Županije” te Dom za odgoj djece i mladeži” iz Karlovca i Dom za rehabilitaciju Ozalj. Izložbu su osmislile i postavile Vesna Beg, Marija Dragobratović i Jadranka Bencun, a ostaje otvorena do 13. srpnja – rođendana grada Karlovca.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest