Nakon tjedna odmaranja, počinju radovi – u Brigu se gradi novi most, u Nazorovoj kanalizacija

Nakon tjedna odmaranja, počinju radovi – u Brigu se gradi novi
most, u Nazorovoj kanalizacija

Ponedjeljak nakon blagdanskog tjedna u kojem se više odmaralo nego radilo kreće s velikim infrastrukturnim radovima u Karlovačkoj županiji. Najveći je dakako onaj na dugoreškom području gdje počinje izgradnja mosta preko rijeke Mrežnice u Mrežničkom Brigu. Prvo će biti srušen stari drveni most a potom će na rijeci početi nicati 11 milijuna vrijedan novi armirano – betonski most s drvenom otplatom ukupne dužine 210 metara. Umjesto jednotračnog drvenog mosta koji je bio samo prepoznatljiva vizura Mrežnice ali neučinkovit u prometnom smislu, novi most imat će dvije trake i nogostup te će s prilaznim cestama biti duži od 410 metara.U Dugu Resu danas dolazi i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić koji će potpisati sporazum o sufinanciranju mosta.

Danas u jutarnjim satima teška mehanizacija stiže i u Nazorovu ulicu u Karlovcu gdje počinje vjerojatno jedan od medijski najeksponiranijih komunalnih projekata u gradu Karlovcu.

Interes javnosti, međutim, nisu bili radovi na rekonstrukciji dotrajale kanalizacije koju svakako treba obnoviti već očuvanje drvoreda stoljetnih platana. Podsjetimo, radovi su trebali početi još početkom svibnja rušenjem drveća no spriječili su ih prosvjednici okupljeni oko Ekološkog društva Pan i Građanske inicijative za spas platana. Nakon više razgovora odlučeno je da radovi moraju krenuti dok se platane neće rušiti. Radovi, međutim, kreću po postojećem projektu pa platane ako prežive – živjet će i dalje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest