Plesna večer za užitak na karlovačkoj promenadi – i sutra bogat program

Plesna večer za užitak na karlovačkoj promenadi – i sutra bogat
program

Plesna predstava ”Molim, meni slađu” Katarine Đurđević, izvedena u sklopu programa Festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad 2011., večeras je raskošnim plesnim pokretima dodatno oživjela karlovačku promenadu. Polusatnu izvedbu Adrijane Barbarić Pevek, Marte Krešić, Tee Maršanić, Petre Valentić i Une Štalcar-Furač uz glazbu Huguesa Le Barsa, Moloka, Dore Pejačević i Metallice sa zanimanjem je popratio velik broj Karlovčana. Veseli odlična posjeta unatoč relativno nezgodnom terminu u ponedjeljak u 21 sat, što znači da su Karlovčani doista u potpunosti prigrlili Nepokoreni grad i sjajan program koji ovaj festival donosi iz godine u godinu.

Realizacija ovog plesnog projekta bila je moguća tek nakon integracije s koreografijom suvremenog plesa ”4 u 1” Adrijane Barbarić Pevek. Radi nedostatka odgovarajućih financijskih sredstava, niti jedna od dviju predstava nije uspjela biti izvedena prema prvotnim zamislima autorica, stoga su spojene u jednu. Paradoks predstavlja činjenica da predstava govori o teškoj i besperspektivnoj financijskoj situaciji u kojoj se nalazi velika većina Hrvata.

– Plesne predstave, bez obzira na golem trud autora, koreografa i izvođača nerijetko ”umiru” nakon premijerne izvedbe i gotovo nikad ne dožive nadogradnju i punoću izvedbe. Ovogodišnje drastično smanjenje financijskih sredstava samo je dodatno produbilo naš problem, a osim samih izvođača, koji nemaju prilike doći u fazu da istinski uživaju u plesnom pokretu, zakinuta ostaje i publika, jer komunikacija s onima za koje izvodimo nema se kada ostvariti u željenom obliku, kazala je koautorica predstave Adrijana Barbarić Pevek, te nadodala da se nada pozitivnim promjenama na hrvatskoj plesnoj sceni sljedećih godina koja bi mogle motivirajuće djelovati i na mlade snage koji plesnim pokretom imaju puno toga za reći.

Bogat i raznovrstan program Festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad 2011. nastavlja se i sutra. Mališani će opet imati prilike doći na svoje – dvije predstave za najmlađe tijekom dana održat će se na karlovačkoj Promenadi. U jutarnjim satima, točnije od 10.30 sati, održat će se predstava za djecu ”Mini baby musical Komadić”, čiju režiju i tekst potpisuje Vladimir Tintor prema motivima Shel Silverstein, dok će poslijepodne mali Karlovčani imati prilike uživati u zanimljivoj predstavi ”Friki predstavlja kućni teatar Škripkizl” autora Romana Dautanca, koja počinje u 18 sati.

U večernjem terminu (od 21 sat) u caffe baru Cohiba svi zainteresirani će moći pogledati projekciju kratkih dokumentarnih filmova “Nepokoreni grad 2011”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest