Na Gradskom vijeću kao u Saboru: HDZ nije uspio osigurati kvorum, sjednica prekinuta

Baš kao u Saboru, i u karlovačkom parlamentu danas su imali problema s kvorumom i, valjda prvi put u povijesti, zbog toga prekinuli sjednicu. Do kad – ne zna se.

Nakon što su odradili tematsku točku o sigurnosti u gradu, Aktualni sat i tek prvu točku dnevnog reda o raspodjeli prošlogodišnjeg viška, pa započeli onu o prvom ovogodišnjem rebalansu, sjednicu je prekinuo predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić (HDZ).

– Prekinut ćemo sjednicu jer nema dovoljno vijećnika. O nastavku ćete biti pravovremeno obaviješteni, kazao je Mandić, ne objašnjavajući ništa više od toga.

No, kako na sjednici od početka nisu bili svi vijećnici vladajuće većine predvođene HDZ-om, njih 13, a ni oporbenih 12, ovi potonji napokon su shvatili da, bar ponekad, i oni mogu diktirati kada će i što biti odlučeno.

I oni koji su bili, izašli su iz vijećnice, srušivši tako kvorum, potreban za donošenje ovakvih odluka.

– Imaju većinu u Vijeću i njihovo je da je osiguraju. Da su prihvatili amandmane koje smo predlagali kod donošenja proračuna, poput onog da se osiguraju besplatni udžbenici učenicima, mi bismo ostali na sjednici i osigurali kvorum, objasnila je potpredsjednica Vijeća Marina Novaković Matanić (SDP) zašto je osam vijećnika oporbe napustilo Veliku gradsku vijećnicu.

U njoj je, osim 11 vijećnika HDZ-ove koalicije, ostao još samo donedavni član SDP-a Davorin Andrijašević. Jedan vijećnik premalo za donošenje odluke o rebalansu. No, nema sumnje da će, iz drugog pokušaja, dovoljan broj ruku biti osiguran.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest