Udruga slijepih i Grad kroz prodaju slika žele doći do sredstava za vrijedan aparat

Udruga slijepih i Grad kroz prodaju slika žele doći do sredstava za
vrijedan aparat

Udruga slijepih Karlovačke županije i Grad Karlovac nastavljaju s humanitarnom akcijom i prodajom slika čiji prihod je namijenjen za kupnju uređaja Poet Compact.

Uređaj je prijeko potreban članovima Udruge slijepih, jer slijepima omogućuje samostalno čitanje teksta na crnom tisku te njegovo pretvaranje u zvučni zapis na hrvatskom jeziku. Uređaj radi na principu skenera tako što skenira materijal na crnom tisku i pretvara ga u zvučni zapis na hrvatskom jeziku, a omogućuje i promjenu jezika izgovora što omogućuje i čitanje literature na stranim jezicima. Uređaj je u potpunosti prilagođen slijepim osobama, jednostavan je za uporabu te za njegovo korištenje nije potrebna informatička pismenost. Omogućuje i podešavanje brzine čitanja, kao i pohranjivanje zvučnog zapisa u memoriju kapaciteta većeg od 500.000 stranica. Zvučni zapis također je moguće pohranjivati na CD ili DVD medije jer uređaj posjeduje ugrađeni CD/DVD snimač. Na uređaj je moguće priključiti i brailleov redak što omogućuje i pretvaranje crnog tiska na brailleovo pismo. Cijena uređaja iznosi 30.500 kuna.

Svi koji žele pomoći kupnju uređaja mogu se javiti svaki radni dan od 8 do 16 sati u Udrugu slijepih Karlovačke županije, Strossmayerov trg 2, Karlovac, tel: 614-242. Mnogi od nas svakodnevno se opuštaju uz dobru knjigu ili prelistavanje novina, a za slijepe osobe informiranje i zabava na takav način nisu mogući bez tog posebnog aparata.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest