Kreće ljetna škola bicikla: Prometni policajci i instruktori djecu uče voziti bicikl

Kreće ljetna škola bicikla: Prometni policajci i instruktori djecu
uče voziti bicikl

Postaja prometne policije Karlovac u suradnji s Auto klubom Karlovac kreće s “Ljetnom školom vožnje bicikla” u kojoj će se tijekom srpnja i kolovoza za učenike karlovačkih osnovnih škola koji su navršili devet godina, u prostorijama Auto kluba Karlovac održavati multimedijalne radionice na temu sigurnog upravljanja biciklom u prometu na cesti te naravno, praktičan dio.

– Kroz deset školskih sati, u pet radnih dana, djecu će se poučiti prometnim pravilima i prometnim znakovima važnim za sigurnost biciklista. Stručni tim predavača biti će sastavljen od voditelja navedene auto škole i policijskih službenika Postaje prometne policije Karlovac, kazala je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard.

Praktični dio radionica, navodi Lenard, održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će polaznici trebati u praksi pokazati naučeno u teoretskom dijelu, a pored toga trebat će se dokazati i u vožnji po poligonu. Također, završnog dana radionice, učenici će polagati teoretski i praktični dio ispita, a svi koji će sa uspjehom apsolvirati propisani program obuke steći će pravo samostalno upravljati biciklom u prometu na cesti.

Prijave s osobnim podacima (ime i prezime, ime oca, datum rođenja, adresa, broj telefona, suglasnost roditelja, mjesec pohađanja radionice) zaprimaju se do 5. srpnja 2011. godine, a mogu se predati osobno ili poštom na adresu: Postaja prometne policije Karlovac, V. Mačeka 13, s naznakom “za ljetnu školu vožnje bicikla” ili e-poštom na adresu: drakusa@mup.hr  .

Ovisno o iskazanom interesu, formirat će se grupe prema uzrastu i ponuđenim terminima za radionice.

Kaportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest