“Zumbačice” pomažu psima u Skloništu – na Foginovom prikupljeno 100 kg hrane

“Zumbačice” pomažu psima u Skloništu – na Foginovom prikupljeno 100
kg hrane

Spoj plesa i ljubavi prema životinjama Karlovčani, odnosno Karlovčanke najbolje su iskazali na humanitarnom zumba treningu koji je otvorio sezonu kupanja na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Poziv da se odazovu na ples, ali uz skromnu kotizaciju u hrani za napuštene i napaćene pse koji se nalaze u Skloništu u Utinji bio je dovoljan za mnoge. Neki su samo donijeli hranu i time dali svoju podršku, a oni odvažniji odlučili su se i na “zumbanje”, s time da je i glavna svrha ove akcije bila da svi koji dođu zaplesati zumbu sa sobom ponesu nešto hrane za pse. Trening su vodili licencirani zumba treneri koji su se rado odazvali ovom hvale vrijednom projektu, a već u prvih pola sata prikupljeno je stotinjak kilograma pseće suhe hrane.

Zumba trening održan je u sklopu akcije Udruge Udomi me Karlovac “60+” koja je usmjerena za prikupljanje hrane, lijekova, deka, plahta i materijala za izgradnju dodatnih nastambi u Skloništu, a za bolje životne uvjete i konačno spas svih onih pasa koji u Skloništu borave duže od zakonskog roka od 60 dana, unutar kojeg zbrinjavanje financira Grad Karlovac. Prije svega dvije godine, sudbina pasa koji su bili u Skloništu više od dva mjeseca najčešće je završavala eutanazijom budući da ih se nije imalo čime hraniti te da nisu našli svoga udomitelja. Od tog vremena provedeno je nekoliko akcija kojima su se nastojala prikupiti sredstva kojima bi se nesretne životinje koje do tog roka nisu uspjele biti udomljene – spasilo od sigurne smrti.

Akcije prikupljanja hrane su kontinuirane i svaka donacija je od velike važnosti. U Skloništu za pse u Utinji svakodnevno boravi stotinjak pasa, a u posljednje četiri godine udomljeno ih je preko 1.700.

Udruga Udomi poziva sve one koji bi željeli pružiti psu topli dom ili pomoći novčanom donacijom ili donacijom hrane i ostalih sredstava da se jave na mail kristina8@net.hr ili jasminka.spoljarevic@ka.t-com.hr , kao i da posjete njihovu službenu web stranicu www.udomimekarlovac.hr. Broj računa Udruge je 2360000 – 1102126605, Zagrebačka banka. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest