Novi susret s dalekim kulturama uz Međunarodni festival folklora i popodnevni Festival Indije

Novi susret s dalekim kulturama uz Međunarodni festival folklora i
popodnevni Festival Indije

Defileom ulicama grada i cjelovečernjim koncertom u Šancu, večeras počinje 14. Međunarodni festival folklora, jedan od najposjećenijih karlovačkih manifestacija, za koju je svake godine teško pronaći slobodno mjesto na tribinama Šanca. I ove godine posjetitelje očekuje zanimljiv, bogat i egzotičan program, a svakako i kvalitetan jer pravo nastupa na festivalu imaju samo ansambli koji su kvalitetom stekli pravo da budu članovi svjetske folklorne organizacije CIOFF.

Na otvaranju festivala Karlovčani će, prvo u 20 sati tijekom defilea ulicama grada, a potom od 20.30 i za vrijeme koncerta u Šancu, moći vidjeti goste iz, abecednim redom, Čilea, Jakutije (ruske dalekoistočne republike, smještene u blizini Arktika), Makedonije, Slovačke, Turske i Vijetnama. Naravno, predstavit će se i domaćin festivala, karlovački Folklorni ansambl Matija Gubec. Na zatvaranju festivala, pak, gostovat će i skupina iz Latvije.

Tijekom jednotjednog trajanja festivala Karlovčani će osim na dva velika cjelovečernja koncerta moći uživati i u kratkim nastupima gostiju na gradskim ulicama, a folkloraši će gostovati i u nekoliko drugih mjesta – održat će koncerte u Dugoj Resi, Topuskom i Draganiću.

Oni koji su posebno željni upoznavanja s drugim kulturama danas to mogu učiniti i ranije, već od 17 sati, kada udruga Avadhuta u perivoju organizira “Festival Indije”. U 17 sati na rasporedu je glazbeni dio, u 18 predavanje i video projekcija, a u 19 sati poznati indijski plesovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest