Four River Festival postao istinski brend – za festival prijavljeno 286 filmova

Four River Festival postao istinski brend – za festival prijavljeno
286 filmova

Izborom 39 revijskih i 45 festivalskih filmskih ostvarenja od čak 286 pristiglih filmova iz čak 22 zemlje definiran je program 16. Filmske revije mladeži i 4. po redu Four River Festivala, najvećeg europskog filmskog festivala namijenjenog isključivo srednjoškolcima. Festival će biti održan od 7. do 10. rujna na više lokacija u gradu od “Zorin doma”, Starog grada Dubovca i Knjižnice za mlade.

Po riječima programske koordinatorice Sanje Zanki, filmovi su pristigli iz svih dijelova svijeta, a koliko je karlovački festival zadnjih godina prepoznat govori činjenica da je od 42 prijavljena filma prve godine, broj prijavljenih ostvarenja narastao na 286. Filmovi će na festivalu biti raspoređeni u četiri kategorije – igrani, dokumentarni i animirani film, te filmovi slobodnog stila.

Karlovački filmski entuzijasti okupljeni oko Kinokluba i Videodružine Gimnazije imaju razloga za zadovoljstvo i to ne samo što će kao domaćina ponovno ugostiti brojne mlade filmske stvaraoce, njihove mentore i ostale ljubitelje filma, već što su čak njihova četiri filma uvršteni u program festivala. Karlovačke boje brane “Školski odmor Ljudevita Gaja” autora Marka Mikšića i Maria Višnjića, “Priča o bibliobusu” Nine Čorak i Marka Mikšića, “Kad jednom smrkne drugom svane” Nine i Lane Čorak, te Sare Šprajcer i “Nevidljivi ples” Marka Mikšića.

– Ovogodišnji festival nastavlja s popratnim programima namijenjenima svim uzrastima, od “Filmskog 5+” osmišljenog za osnovnoškolce, “Dubovac open air” – program među zidinama Starog grada te “Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima”, rekla je Marija Ratković iz organizacijskog odbora Festivala. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest