Unatoč kiši, Stari grad Dubovac sinoć bio pretijesan za sve ljubitelje klapske glazbe

Unatoč kiši, Stari grad Dubovac sinoć bio pretijesan za sve
ljubitelje klapske glazbe

Stari grad Dubovac pokazao se još jednom kao odlična lokacija za kulturno-zabavna događanja, ovog puta u okviru 432. rođendana našega grada. Izvrstan koncert klape Furešti zasigurno je pun pogodak kada su u pitanju “rođendanski pokloni” Karlovčanina. U ugodnom i prikladnom ambijentu, okruženi zidinama utvrde, ova karlovačka klapa donijela je dašak Dalmacije te oduševila mnogobrojnu publiku. Unatoč kiši i lošem vremenu, na koncertu se tražilo mjesto više, no čak i jednosatno stajanje Karlovčanima, čini se, nije predstavljalo preveliki problem dok je utvrdom odjekivala dalmatinska pisma.

Furešti su izvodili poznate klapske skladbe, a njihova se interpretacija, izgleda, svidjela prisutnima pa ih je publika, željna ovakvih događanja, nagradila velikim pljeskom. Opuštena atmosfera protezala se cijelim koncertom, a u nekoliko navrata publika je odlučno pjesmom “pripomogla” Fureštima.

Pod stručnim vodstvom prof. Irene Božičević klapa djeluje već nekoliko godina, a na repertoaru su im, osim dalmatinskih, popularnih te obrada narodnih skladbi, i autorska djela. Na koncertu su tako izveli skladbu autora Gorana Topolovca “Lice” te time priveli kraju vrlo lijepu večer. Dečkima se za trud, rad i postignutu atmosferu na koncertu može dati odlična ocjena, a pohvaliti se može i ugodni ambijent Starog grada čiji je potencijal, kako je u kratkom govoru naglasio i sam dogradonačelnik Delić, nedovoljno iskorišten.

Danas je, također u 20.30 na rasporedu koncert karlovačko-samoborske pjevačke skupine Singrlice. Djevojke će predstaviti album “Made in tradicija”, za koji su dobile i Porina u kategoriji etno-albuma. U četvrtak koncert na Starom gradu održat će Big Band POGK.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest