Cijena od 10,8 milijuna kuna previsoka – i na drugoj dražbi bez zainteresiranih

Cijena od 10,8 milijuna kuna previsoka – i na drugoj dražbi bez
zainteresiranih

Propala je i druga javna dražba hotela Korane na Općinskom sudu u Karlovcu kod suca Josipa Štrucelja. Najveće karlovačko ruglo – devastirani hotel “Korana” tako niti iz drugog pokušaja nije dobio novog vlasnika.

Iako se pretpostavljalo kako za ovu dražbu ima više interesenata od kojih su neki već i uplatili jamčevine, pokazalo se da te informacije nisu točne. Nitko se nije pojavio niti na ročištu pa je i druga javna dražba, po kojoj se hotel nije mogao prodati za manje od 10,8 milijuna kuna  – propala.

Očito je da namjere gradskih vlasti i vjerovnika neće biti ostvariti tako jednostavno. Iako hotelsko zdanje na ovoj lokaciji ima nesumnjivu perspektivu, zasad nitko ne vidi perspektivu i u kupovini sablasne ruševine po očito (pre)visokoj cijeni. Može li se i koliko spuštati cijena saznat ćemo, nadamo se, vrlo uskoro, a mnogi Karlovčani ne bi imali ništa protiv ni da se što hitnije aktivira već spomenuti “plan B” i umjesto ruševine na tom mjestu nikne nova zelena površina. Vjerovnici, naime, mogu ponovno pokrenuti postupak prodaje. Ostaje pitanje hoćemo li još jednom gledati ovršnu trakavicu kakva je godinama trajala s “Pamučnom industrijom” u Dugoj Resi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest