Uz Rođendanski bal 13. srpnja i zanimljivo “Fotografsko nadmetanje”

Uz Rođendanski bal 13. srpnja i zanimljivo “Fotografsko nadmetanje”

Osim sada već tradicionalnog Rođendanskog bala, za koji vlada ogroman interes, Promenada klub ove godine uz 13. srpanj, Dan grada Karlovca, planira i zanimljivo “Fotografsko nadmetanje” – iako u stvarnosti i nije riječ o nadmetanju. Pozvani su svi zainteresirani fotografi da se prijave za fotografiranje Rođendanskog bala, a njihove fotografije, što je moguće brže, projicirat će se na video zidu i svi će ih zainteresirani moći i kupiti.

Jedini je uvjet za sudjelovanje na ovom nadmetanju da su fotografi u mogućnosti svoje fotografije pripremiti u dimenzijama od 30×20 cm uz 300 dpi (3542×2362) u TIFF ili JPEG formatu (s najmanjom kompresijom) na nekom od prijenosnih medija. Fotografi trebaju imati na umu da što prije pripreme svoje fotografije za projekciju, to će prije biti prikazane posjetiteljima koji će željene fotografije moći naručiti na info pultu od početka projekcije do ponoći. Projekcija će započeti čim se zaprime prve fotografije, a projekcijsko će platno biti smješteno nasuprot pozornici na kojoj će se odvijati glazbeni dio svečanoga programa. Na taj će način posjetitelji biti okruženi zanimljivim sadržajima tijekom cijele večeri. Fotografije nastale povodom obilježavanja rođendana grada Karlovca moći će se pregledavati još tjedan dana nakon svečanosti na internetskoj stranici Promenada kluba (http://www.promenada-klub.hr/).

Prijave se za fotografsko nadmetanje povodom 432. rođendana grada Karlovca zaprimaju od 4. do 9. srpnja (20 sati) na broj telefona 098 246 278 (kontakt osoba: Igor Beketić) ili online prijavom na internetskoj stranici Promenada kluba.

Tu nije kraj “fotografskim iznenađenjima”. Promenada klub poziva i sve ostale posjetitelje koji posjeduju bilo kakve fotoaparate da se pridruže plesačima i fotografima te da na središnjoj svečanosti svi zajedno svojim fotoaparatima uslikaju “zdenac” na Trgu te time postanu autori mozaične “Antimilenijske fotografije”, za čije je idejno rješenje zaslužan fotograf Jadranko Mrkalj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest