Udruga DICPDITI izdala brošuru uz kraj prve godine trogodišnjeg projekta

Udruga DICPDITI izdala brošuru uz kraj prve godine trogodišnjeg
projekta

Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije (DICPDITI) dovršila je prvu godinu provedbe trogodišnjeg programa “Prevencija institucionalizacije osoba s invaliditetom na područjima posebne državne skrbi 5+, nova znanja i novi život za osobe s invaliditetom”, kojeg financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Kraj uspješnog jednogodišnjeg rada obilježen je izdavanjem edukativno-informativne brošure “5+…”, u kojoj se nalaze sve informacije o programu, kao i osnovnih pet usluga koje DICPDITI provodi: pomoć i njega u kući, boćanje za osobe s invaliditetom, pravna pomoć, psihološko savjetovanje i mobilnost-prijevoz osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja. Tiskana je u 500 primjeraka, a može se nabaviti i na internetu, u PDF formatu, na stranicama udruge http://www.dicpditika.hr. Grafički dizajn brošure izradio je Karlovčanin Vladimir Gajić, a naslovna fotografija djelo je Bjelovarca Zvonimira Popovića.

Prilika je ovo da se zahvalimo i svim našim korisnicima zbog kojih smo i započeli pružanje novih socijalnih usluga u zajednici s ciljem što dužeg ostanka osoba s invaliditetom u svojim domovima i to na aktivan, a ne pasivan način. Sve to ne bi bilo moguće bez partnera na terenu: Karlovačke županije, Grada Karlovca, Općine Plaški i Centra za socijalnu skrb Ogulin – naglašava Gordana Jurčević, predsjednica udruge DICPDITI za Karlovac i Karlovačku županiju, te dodaje kako je tijekom prve godine projekta ostvarena odlična suradnja i s brojnim udrugama kao što su Centar za civilne inicijative, IKS, ZaMirNet, DIM – udruga za građansko obrazovanje, Kameleon, Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom te bugarski BlueLink.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest