HDZ-ovci poštom pozvani da “obnove svoju predanost izvornim načelima stranke”

HDZ-ovci poštom pozvani da “obnove svoju predanost izvornim
načelima stranke”

Na adrese preko 200 tisuća članova HDZ-a u Hrvatskoj, pa tako i onih u Karlovačkoj županiji, nedavno je stiglo pismo predsjednice Jadranke Kosor s predizbornim pozivom na “zbijanje redova” i “opću mobilizaciju”.

– Predvođeni dr. Franjom Tuđmanom stvorili smo državu, obranili je i pobijedili u velikom Domovinskom ratu. Hvala brojnim junacima, mnogim i našim stranačkim prijateljima, čiji su životi ugrađeni u hrvatsku slobodu i nezavisnost – piše na početku pisma HDZ-ovcima Kosor, poručujući im kako moraju ponosni na svoje uspjehe i nikada ne smiju dozvoliti pobijeđenima da im predbacuju njihove pobjede.

U pismu se Kosor osvrće i na one koji su narušili ugled stranke, iako ih, doduše, ne imenuje.

– Svaka društvena promjena sa sobom nosi i iskušenje, kojima se u našoj stranci neki nisu uspjeli oduprijeti. S žaljenjem mnogu reći da je bilo onih koji su razvili paralelne strukture upravljanja na vrhu stranke i koji su nečasnim radnjama zasjenili pobjednički ugled HDZ-a. Zbog toga žalimo, ali HDZ kao najjača stranka u hrvatskoj povijesti, svi mi zajedno, imali smo snage suočiti se s problemima i beskompromisno ih riješiti – dodaje Kosor i napominje kako se zato u vremenu koje slijedi u središte društvenog života namjeravaju vratiti temeljne vrijednosti “poštenje, solidarnost i skromnost”.

Na kraju Kosor apelira na članove da obnove svoju predanost u ostvarivanju izvornih načela i izbornog programa HDZ-a, na kojima je stvorena hrvatska država i ostvareni su svi povijesni ciljevi.

– Vjerujem i nadam se da u svim sljedećim važnim koracima u kojima će HDZ voditi Hrvatsku mogu računati na vašu podršku – zaključuje se na kraju pisma.

Kompletno pismo pročitajte klikom na fotografiju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest